'La Roca' es desfà. I a un ritme molt accelerat. Nuria Roca porta només dos programes a La Sexta i ja marca tendència: a la baixa. La substituta de Cristina Pardo està fent bona a la navarresa, ara fent tàndem amb Iñaki López al 'Mas Vale Tarde'. El 'Liarla Pardo' perdia pistonada després de 4 temporades, però la seva quota mitjana gairebé doblava els registres de la valenciana i ex (efímera i polèmica) de TV3. Si el primer dia, en el que es va dur una esbroncada en directe per part de Mercedes Milá, el 'share' era fluix, un 4'6%, 7 dies més tard el vaixell s'enfonsa a les profunditats abissals: un 3,7%. S'ha deixat un punt pel camí dels pocs que tenia. El futur és fosc, siguem sincers.

I és que les sensacions quan mires el programa van ser les mateixes de l'estrena: el regust a 'dèjá vu' constant, d'empassar-te allò que tenies mig oblidat a la nevera, ensopit i sense gràcia. Tot això que topa amb les ínfules de la Nuria i companyia, que venen un peix suposadament fresc i vigorós. Res. Està molt vist, i les úniques novetats que poden tenir gràcia no funcionen gaire. Ni el guionista expulsat de TVE pel rètol d'Elionor i Joan Carles, Bernat Barrachina, ni l'actriu Antonia San Juan, ni encara menys l'última incorporació: un VIP espanyol, aristòcrata i normalment, amb molta mala llet envers la premsa i els mitjans. Sempre que, és clar, no passis per caixa, com estan fent a Atresmedia. Parlem de Cayetano Martínez de Irujo.

Cayetano Martínez de Irujo y compañía en 'La Roca' La Sexta

Cayetano Martínez de Irujo i companyia a 'La Roca' / La Sexta

Roca i companyia van pensar que era una gran idea portar al germà del Duc d'Alba i fill de la difunta Cayetana a participar dels temes de debat com a un tertulià més. Que la seva visió dels problemes reals de la ciutadania podria aportar llum, solucions o, senzillament, entretenir els seus teleespectadors. Fins i tot albergaven l'esperança que la seva estampa faria créixer la família de 'La Roca'. Un miratge, així de clar. El que si van aconseguir va ser deixar l'audiència petrificada en sentir-lo parlar de la pujada abusiva del preu de l'electricitat, o la situació dels lloguers a l'Estat espanyol, fent menció evidentment a l'ocupació d'habitatges. També va dir la seva sobre el polèmic videoclip de C. Tangana i Nancy Peluso a la catedral de Toledo. Tot plegat, un disbarat que hagués passat desapercebut, com demostren les dades de seguiment, si no fos perquè existeixen les xarxes socials.

Cayetano Martínez de Irujo 'La Roca' La Sexta

En Cayetano és el fitxatge galàctic d'una 'Roca' que es desfà / La Sexta

Els i les internautes no van tenir pietat, malgrat haver-lo escoltat explicar els seus problemes de salut. Ho van trobar indignant en tots els sentits imaginables, i en van deixar constància. A Nuria Roca ​avui li xiulen les oïdes que faria bé d'anar a l'otorinolaringòleg. A en Cayetano tant li fa, però: si no torna la propera setmana ja li va bé, més temps lliure per fer allò que faci el senyor. Segur que no és llegir Twitter, perquè es posaria de mala lluna.

irujo0

irujo01

irujo

irujo 1

Crítiques ferotges a Nuria Roca i Cayetano Martínez de Irujo / Twitter

Núria Roca cara rara 'La Roca' La Sexta

Nuria Roca comença a fer mala cara / La Sexta

Ni el somriure forçat de Roca, ni el gest sobradet del marit Juan del Val, ni tan sols el rictus inquietant del descendent dels Alba poden amagar la realitat: això no té bona cara. Li queden "dos telediarios", literalment.