Naomi Campbell és la top model més icònica per la seva particularitat, va aconseguir ser la número 1 de les passarel·les tot i el seu origen africà. Fins aleshores, triomfaven Claudia Scheffer, Kate Moss o Cindy Crawford, blanques com l'estereotip de la dona que es pot pagar l'alta costura. Naomi va arrasar amb una imatge d'elegància espectacular. Ara torna a estar d'actualitat per un documental The Supermodels, d'Apple TV+. Allà hi reconeix la seva passada addicció a la cocaïna. A París, Campbell ha reaparegut amb un vestit vermell demolidor però amb una imatge molt canviada. Als 53 anys està excessivament prima fins i tot pels cànons d'una top model:

Naomi Camblel GTRS
Naomi Campbell GTRS

Ja no és la deessa d'èban, és una dona elegant, guapa però excessivament prima. No fa maco. Les drogues li han deixat empremta en la salut. "Quan vaig començar a consumir, una de les coses que vaig intentar ocultar va ser el dolor. L'addicció és una ximpleria, de veritat. Penses que curarà una ferida, i no ho fa. Pot causar molta por i ansietat". El moment en què va decidir apuntar-se a rehabilitació per superar la seva addicció va ser just després d'espantar-se després de desmaiar-se durant una sessió de fotos el 1999, quan ja en portava cinc anys consumint cocaïna: "Sempre he reconegut els meus errors. Vaig decidir anar a rehabilitació. Va ser una de les úniques i millors coses que podia fer per mi mateixa en aquell moment. Fa por agafar el mirall i mirar-s'hi. Fa por, i m'ha portat molts anys treballar-hi i superar-ho".

Naomi Campbell GTRES
Naomi Campbell GTRES

Ara que mira enrere, Naomi Campbell ja pot afirmar haver après a gestionar els sentiments de manera diferent, sense necessitat de recórrer a res tòxic: "Vaig intentar cobrir el dolor amb alguna cosa. No es pot amagar. M'estava matant. Va ser molt dolorós. ". La causa no només va ser la feina constant i mantenir-se esvelta sense ingerir aliment. Va patir depressió per l'assassinat del seu amic Gianni Versace. La imatge s'ha fet viral pocs dies després d'una altra, Kate Moss molt desmillorada. Compartia addicció amb Naomi Cambell, a la cocaïna. La top model farà 50 anys el 2024 i va fer-se cèlebre amb la seva foto de portada (amb el titular "Cocaine Kate") consumint cocaïna al backstage d'una desfilada. Ara sembla que és el tabac el que la mata. En unes fotos de dilluns surt arrugada, decrèpita, amb la boca morta, dents grogues i mirada cansada amb una cigarreta a la mà. És una foto que podria aparèixer a les capses de tabac amb la frase aquella de "Fumar mata" oi "Fumar obstruye las arterias". Com era i com és ara:

Kate Moss 2022 GTRES

Kate Moss 2022, GTRES

Kate Moss Mal aspecto GTRES

Kate Moss 2023, GTRES

Kate Moss dilluns passat fotografiada fumant fora d'un restaurant, a Londres. I, d'acord amb els tabloides, llueix dents grisenques mentre sosté una cigarreta entre els dits, i la seva cara plena d'arrugues. Especialment, als ulls i l'àrea de la boca, causades per la seva addicció a la nicotina. New York Post titulava "Kate Moss i el tabaquisme: fumar et pot arruinar el look". Les fotos són esfereïdores:

Kate Moss decrèpita 2023 GTRES

Kate Moss decrèpita 2023 GTRES

Kate Moss Mal aspecto GTRES

Kate Moss Mal aspecte GTRES

Kate Moss passava per ser l'única top model mundial que es manté al cim dècades després de començar. Claudia Schiffer, Naomi Cambell o Cindy Crawford han passat a l'oblit i ja no protagonitzen campanyes publicitàries mentre la britànica segueix sent una estrella.