Trista notícia a l'univers de Catalunya Ràdio. Hem de lamentar la mort d'un periodista molt respectat i estimat pels seus oients: Josep Maria Perelló ha traspassat als 63 anys. El coneixien amb escreix a la demarcació de Lleida, on feia tasques de redacció des de 1989. Tota una vida en contacte amb els oients de Ponent, vaja. La seva desaparició ha colpit tothom: oients, amics, companys de feina. Ha deixat petjada, com podem comprovar per les nombroses mostres de condol que es poden trobar a l'univers virtual.

Perelló ha destacat, entre d'altres coses, per la seva feina a la secció d'esports. El diari Segre explica que va començar la seva carrera a Ràdio Ponent, fent-se popular per retransmetre els partits de futbol del Mollerussa a Segona divisió. Quan va aterrar a Catalunya Ràdio va continuar per aquest camí, el dels esports. Tot el que ha passat en aquest camp a la Terra Alta durant les darreres 3 dècades ha estat, molt probablement, explicat pel Josep Maria. El seu company Dani Badia, amb el que feia tàndem, s'emociona en escriure-li el comiat que mai no hagués desitjat dedicar-li: "Això és una puta merda".

Entre les reaccions a la desgraciada notícia també destacarem la de dos periodistes de comarques lleidatanes amb gran projecció mediàtica. Un és el presentador de TV3 Jaume Freixes. El de la Segarra considera el de l'Arbeca com un professional mític de l'emissora. Se sent molt colpit per la seva desaparició, i envia tot el seu escalf als seus éssers estimats. També diu la seva Carles Porta, triomfador amb 'Crims'. El seu text és encara més personal, segurament perquè han compartit molts anys a la ràdio. El de Vilasana signa el següent comiat: "Bon viatge, Perelló. Tu q ets de Cal Cel, ja saps el camí. Una abraçada gran a la Marina i l'Anna, i a la Cóncep i tots els arbequins i arbequines. Et vas fer estimar molt, Josep Maria. Descansa en pau". Tota la plantilla de la ràdio el trobarà a faltar.

jaumefreixes 49599995 771142119916495 5970816666543012017 n
Jauem Freixes / @jaumefreixes
Carles Porta KEvin Crims TV3
Carles Porta / TV3

L'Impacte de la seva mort també s'explica perfectament a través dels diversos tuits que el recorden: oients, mitjans locals, col·legues periodistes... El degoteig per la pèrdua no s'atura. Tothom li vol retre homenatge, s'ho mereix.

Josep Maria Perelló i la seva dona Twitter
Josep Maria Perelló i la seva dona / Twitter

Descansi en pau, en Josep Maria. El nostre condol i afecte més sincer des d'EN Blau.