La nòmina de presentadors d'informatius de TV3 és àmplia i de qualitat. No tots, però, són conductors de les principals edicions dels 'Telenotícies', però gaudeixen de l'estima del espectadors i de la popularitat que ofereix sortir cada dia en pantalla i explicar amb detall l'actualitat que ens envolta. Un d'ells és Jaume Freixes, un habitual del canal 324. Resulta difícil destacar en la roda interminable de notícies d'aquest canal, però el segarrenc de naixement i garrafenc d'adopció ho aconsegueix amb escreix. Si ell hi és, és una garantia. 

El públic no només el respecta, també l'aprecia i, com passa amb d'altres professionals molt coneguts de la casa desperta interès per la seva vessant més íntima. Ho fa amb comptagotes i de forma discreta, però el periodista comparteix de tant en tant alguns aspectes del que passa a casa seva. Per exemple, celebrar els èxits del seu fill gran, en Jaume, bateria d'un grup de música i que malgrat el confinament pel coronavirus va aconseguir aprovar el Batxillerat, omplint d'orgull els seus pares. Aquest és en Jaume júnior. 

Jaume Freixes fill Jaume @jaumefreixes

Jaume Freixes amb el seu fill músic, en Jaume / @jaumefreixes

Ja que parlem dels pares del jove músic, és de justícia que parlem de la mare, la dona d'en Jaume. Es diu Mònica Gallardo i és de Sitges (d'aquí l'afecte del presentador per la comarca). Ara bé, no la va conèixer a la preciosa localitat de la costa, sinó a Madrid. Precisament on van donar a llum a la primera de les seves criatures. El naixement va provocar que la família tornés a Catalunya, d'on no s'han tornat a moure mai més. Ja a casa nostra ampliarien la família amb la Carmen. A Sitges tenen tot el que necessiten, i no només en qüestions d'entorn. També tenen cites culturals de categoria que omplen l'ànima, el cervell i entretenen força: el Festival de cinema fantàstic i de terror, que acaba de celebrar una nova edició. El matrimoni no s'ho ha volgut perdre, és clar, passant pel photocall i immortalitzant un moment que ens permet, amb respecte i admiració, tafanejar en la seva vida.

La parella porta 21 anys casada, i al seu compte d'Instagram hem trobat una publicació meravellosa del casament i que recull perfectament la joia d'una família unida i optimista de mena. La Mònica escriu això: "Em sento orgullosa i feliç del camí construït, i m’agrada continuar tenint la sensació que queda molt per caminar. Hi haurà segur moments més costeruts que d’altres, però segur que continuarà sent gratificant i com hem fet sempre, hi acabarem posant un somriure. Gràcies Jaume! Gràcies família i amics per ser-hi sempre i per formar part d’una història que no seria igual sense vosaltres!". Preciós.

Com hem dit moltes vegades, si en Jaume no existís, l'haurien d'inventar. Tenim sort i el podem gaudir sovint a televisió i a les xarxes. Tot i que els més afortunats són la Mònica, en Jaume i la Carmen. Gran família.