TV3 té un gran programa als migdies, que és el moment clau quan passa tot: Tot es mou. Títol adequat que s'avé molt al moment que s'emet. És el programa més llarg de tota la graella, de 10:30 a 14:00. Són 3 hores i mitja on Helena Garcia Meero tota sola, sense copresentador, amb la crossa de tots els seus col·laboradors, des de Sara Loscos a l'ordinador passant per Pilar Eyre a la crònica monàrquica o Jordi Gil a Madrid, li serveixen les notícies en safata. Va ser Vicent Sanchis i el seu 2 Sigfrid Gras els que van cometre la pífia monumental de posar a aquella hora Nuria Roca (sense accent a la u) amb el seu magazine de migdies A tota pantalla. La van acomiadar per burofax a les poques setmanes de començar com va revelar en exclusiva EN Blau. La raó era doble: feia pèssimes audiències i en plena crisi política per l'1-O la valenciana es negava a abordar notícies de Política. En un programa que es fa quan passa tot això és una marcianada, una excentricitat i una estupidesa. Roca al carrer i TV3 recol·locava al seu lloc a Helena Garcia Melero, una tot terreny capaç d'afrontat el directe a pèl. I més quan té veterans com Jordi Gil a Madrid. El reporter acaba de patir un atac catalanòfob que han resolt, Melero i Gil, de manera magistral. Vídeo:

Ha estat la parella de Jordi Gil, l'experta en comunicació no verbal Patricia Centeno, la que ha denunciat a twitter l'atac que ha rebut el seu nòvio per part d'una catalanòfoba, manifestant a favor dels pagesos a Madrid. No se sap si era madrilenya, era pagesa. Segur se sap que era catalanòfoba. Jordi Gil parlant en català a la Melero i la senyora l'increpa: "¿Que eres catalán? Fuera de aquí.. A Cataluñaaaa. A Ca-ta-lu-ñaaaa. A buscar a Puigdemont. España es de los españoles". Centeno, gallega de naixement, tuiteja el vídeo amb una reflexió pertinent: "Y después no entienden por qué hay catalanes que se quieren independizar…"

Catalanòfoba amb Jordi Gil, TV3
Catalanòfoba amb Jordi Gil, TV3
Melero TV3
Melero TV3

Helena Garcia Melero ha fet el que fan els bons presentadors, patir pel seu reporter, a qui costava fer un discurs amb una senyora cridant-li bretolades a cau d'orella, i no fer veure que allà no passava res. Melero: ""A veure Jordi, em sembla que tens una veïna que t'està increpant. Semblava molesta amb la nostra connexió, m'ha semblat… ¿Ella forma part de la pagesia?". Bravo Helena, deixant en evidència la catalanofòbia que el bo de Jordi Gil no volia destacar. Gil al final no ha pogut més i s'ha adreçat a la catalanòfoba: "Sí forma part de la pagesia, porta la bandera de Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos. Sempre hi ha l'intolerant o la senyora intolerant de torn". No es pot dir més alt ni més clar. Intolerància de la pagesa catalanòfoba. Els pagesos farien bé de triar quina imatge volen donar a les manifestacions. Entre banderes franquistes, proclames de Vox i connivència amb els intolerants, poca empatia aconseguiran amb la seva vaga. Molt bé la Melero. Molt bé Jordi Gil in situ. Molt bé, Patricia Centeno, la nòvia, l'analista, la companya. Molt bé TV3.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!