Les entrevistes de Carlos Alsina a Mariano Rajoy sempre són or. Des del cèlebre "¿Y la europea?" del president espanyol pifiant-la sobre els catalans que perdrien la ciutadania europea si sortien d'Espanya. Carlos Alsina li va fer veure que allò era legalment impossible perquè per llei cap espanyol d'origen pot ser privat de la seva nacionalitat. Rajoy ha tornat al lloc del crim i per moments semblava que tornava a pifiar-la parlant de República i Catalunya. Al final es referia a l'any 1932. El moment que ha causat indignació ha estat quan Alsina li ha preguntat per les desigualtats salarials entre homes i dones que ocupen un mateix lloc de treball. El fragment va directe al recull de respostes infames de Rajoy, precisament el dia que Rajoy és la persona que ha estat més temps al govern d'Espanya, superant Felipe González:

Rajoy no és capaç ni de dir que un home i una dona que treballen a la mateixa empresa fent el mateix han de cobrar el mateix. El seu "No nos metamos en eso" passa a la llista dels "hilillos de plastilina", "los españoles son mucho españoles", "los catalanes hacen cosas" o "un vaso es un vaso". El problema és que aquest cop no ha fet gràcia, especialment a les dones i les que tenen més seguidors a twitter no han volgut callar. Moltes veus populars haurien d'alçar-se en un moviment Time's up però enlloc de contra Harvey Wenstein contra Rajoy. De moment, Júlia Otero i Ana Pastor del mateix grup mediàtic que Onda Cero, Atresmedia, o Irene Montero de Podemos. 

Rajoy potser pretenia amb aquesta discriminació tapar la corrupció que destapava a la mateixa hora Ricardo Costa del PP de València. Però ho fa a costa de quedar com un president masclista incapaç de criticar els empresaris que discriminen les dones pel sol fet de ser-ho. A la mateixa entrevista a Onda Cero quan li han preguntat pel dispositiu policial de l'1-O i els abusos policials a Catalunya ha respost que ell no en sap de dispositius policials. Aleshores Alsina li ha recordat que Rajoy va ser ministre de l'Interior amb Aznar. En aquell moment Rajoy ha fet com si s'encengués un puro.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat