Mariló Montero ha tornat a la televisió pública després del final del matinal que va presentar durant anys competint directament amb Susanna Griso i Ana Rosa Quintana. La presentadora estava completament desapareguda a Espanya, encara que la seva participació en 'MasterChef Celebrity' l'ha tornat a posar al mapa, però novament s'ha fet viral per les seves polèmiques. Fa unes setmanes va participar en 'La Revuelta' però es va enfrontar a un debat molt espinós per dir les coses com les pensa.

La comunicadora confessa que no és gaire bona cuinera, però s'ha posat el davantal per guanyar aquest concurs. I és cert que és una de les concursants més disciplines, encara que amb el caràcter més temperamental. L'ex de Carlos Herrera té moltes ganes de cuinar una recepta de la seva mare i poder dedicar-la-hi. Recorda la seva infantesa a Navarra, a la casa dels seus pares, que tenien un hort per alimentar els seus fills. El seu pare recollia el card i ella recorda que l'ajudava a transportar-lo casa i es punxaven totes les mans. És el seu plat favorit. "Diria que és el meu plat favorit. Quan el cuino, desperta en mi records, emocions i fins i tot la seva veu i la seva aroma. Menjar card és una al·legoria d'aquells anys viscuts al costat de la meva mare".
Mariló Montero no és molt cuinera però quan es posa és molt aplicada
A més del seu pare, en el seu programa de televisió Mariló comptava amb una secció de cuina i va aprendre molt del xef que cuinava per a l'espai. De fet, juntament amb ell té publicats més d'una dotzena de llibres de receptes.
"Sempre he menjat bé, però fora de casa. Quan treballava a la tele amb Jesús Hermida, a tot estirar em feia per sopar una truita francesa. Menjava al bar que hi havia sota de casa meva, on tenia el meu propi tovalló en una taula davant la tele on veia l'informatiu."
El card li produeix un gran record familiar, però no és el seu únic plat favorit, també li apassiona una bona orada la sal. "La primera vegada que la vaig fer vaig pensar que m'enfrontava a una obra culinària titànica, i és més simple que menjar pipes. Vaig sentir una gran satisfacció quan vaig veure el resultat. Zero mèrit, màxim orgull," riu.
Un card a la Navarra només et costarà una hora i amb molt pocs ingredients. Uns 500 grams de card fresc o en conserva, 50 grams de pernil serrà en daditos, 2 dents all, una cullerada de farina, ametlles crues, oli d'oliva verge entra, julivert i sal.
