La televisió espanyola sempre ha tingut figures que generen titulars, però poques com Mariló Montero, que acaba de bufar 60 espelmes amb la mateixa força i energia que quan va començar la seva carrera als platós. Polèmica, mediàtica i amb declaracions que sempre aixequen enrenou, la periodista ha tornat a ser notícia en revelar un detall íntim i quotidià de la seva vida: menja un plàtan cada dia sense excepció.

El que per a alguns podria semblar un simple gust personal, Montero l'ha convertit en una filosofia de vida. La presentadora assegura que no segueix estrictes càlculs de calories, però sí que manté una rutina d'alimentació conscient, en la qual aquesta fruita ocupa un lloc protagonista. "És la seva favorita", repeteix en entrevistes i programes on no dubta a devorar-ne un davant les càmeres.

El plàtan, el gest televisiu que la va marcar i l'aliment que mai no falta en la seva dieta

L'afició de Mariló pel plàtan no és nou. Els qui han seguit la seva carrera recorden aquell recordat moment en directe en el qual, imitant el futbolista Dani Alves després de patir un atac racista, es va menjar la fruita amb absoluta naturalitat, afegint-se a la campanya "Tots som monos". Des d'aleshores, la imatge de Montero amb un plàtan a la mà s'ha convertit en un símbol televisiu difícil d'esborrar.

Més enllà del gest solidari, la periodista ha normalitzat el seu consum com a part essencial del seu estil de vida. "Gaudeixo, d'entrenament quan puc i com amb cap, però també amb plaure encara que utilitzi la consciència (...) Cal viure, que m'agrada divertir-me. Ara entrenarem una altra vegada", va declarar durant la presentació del seu llibre Dieta Express. I el cert és que, als seus 60 anys, la seva vitalitat sembla donar-li la raó.

Beneficis del plàtan: la fruita que manté a Mariló Montero enèrgica als 60

No és casual que la presentadora hagi triat aquesta fruita com a aliada diària. El plàtan és considerat l'aliment estrella dels esportistes, gràcies a la seva combinació d'hidrats de carboni, fibra i minerals. Una peça mitjana aporta 94 calories, 25 g de carbohidrats i 3,4 gr de fibra, el que es tradueix en energia immediata i, alhora, ajuda a evitar els perillosos pics de sucre que provoquen altres dolços.

A més, el veritable punt fort està en el potassi: 350 mg per cada 100 grams. Aquest mineral ajuda a regular la pressió arterial, enforteix el cor i combat la retenció de líquids. Segons la Fundació Espanyola del Cor, incloure'l en la dieta ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, una cosa que Montero sembla tenir molt en compte. Tanmateix, els crítics d'aquesta fruita solen assenyalar la seva aportació calòrica, però Montero no es deixa intimidar. Ella insisteix que l'equilibri està en la manera de consumir-ho.

De fet, els experts coincideixen que un plàtan lleugerament verd conté menys sucres i més midó resistent, el que afavoreix la digestió i evita l'acumulació de greix. Avui, als 60 anys acabats de complir, Mariló Montero llueix|lluu una energia envejable i no dubta a exhibir el seu secret sense embuts: "L'esport cal fer-ho, l'alimentació cal cuidar-la". Una frase que condensa tota la seva filosofia vital, en la qual el plàtan —aquesta fruita senzilla, assequible i carregada de beneficis— s'ha convertit en el seu millor aliat per cuidar la seva salut.