'Joc de Cartes' és un dels programes estrella de TV3. El concurs i reality culinari presentat pel xef Marc Ribas fa volar els audímetres, i no afluixa malgrat portar 6 temporades i desenes d'aventures a l'esquen. Els grans protagonistes són restaurants i restauradors del país, fins i tot locals de cuina catalana a Madrid. Ho han tocat gairebé tot. I diem gairebé tots perquè malgrat la dificultat de trobar noves propostes, sempre ho aconsegueixen. La millor mostra, saber que ja estan gravant una nova tongada de capítols, en porten dos: "I hem menjat molt bé". El cuiner més famós de Catalunya ho confessa en una conversa amb EN Blau aquest mateix 30 de març, arran d'una notícia colpidora: l'incendi d'un restaurant amb passat a 'JdC', el Fusta Mar, a Roda de Berà.

Llegim a El Caso.cat que les flames han arrasat aquest establiment ubicat al càmping Arc de Berà. Els bombers han pogut acabar amb el foc, però l'estructura de l'immoble de fusta ha quedat totalment destruïda. No hi ha ferits, el succés s'ha detectat a primera hora del matí. La millor notícia dins d'el drama que toca de prop David Arranz i la seva dona Meryem Nouinou, els exconcursants que vam veure a la pantalla.

Marc Ribas recorda el pas del Fusta Mar per 'Joc de Cartes' a TV3

L'audiència de TV3 descobria el Fusta Mar durant un episodi emès l'agost de 2022, en el que cercaven el millor restaurant de càmping de la Costa Daurada. La seva proposta sorprenia per la decoració i l'ambient; més que un establiment a tocar de la platja, ens endinsava en un escenari del Far West tarragoní. Alguns també el percebien com un local de muntanya, no pas relacionat amb la sorra, les xancles i el vestit de bany. Marc Ribas el recorda, malgrat que sembli increïble que pugui memoritzar tants detalls després d'anys al capdavant del concurs: "Recordo la fusta, la decoració en general i les plaques de matrícules". Li sap molt greu pels seus gestors: "És una llàstima, però sort que ningú ha pres mal. Desitjar que tot torni a la normalitat per al càmping i els seus veïns". Es compadeix també dels exconcursants, David i Meryem, tot i que ens explica en exclusiva que ja no eren els propietaris: l'havien traspassat. 

Marc Ribas cara asombro Joc de Cartes TV3
Marc Ribas a 'Joc de Cartes' / TV3

Ribas, colpit. Missatge de suport als exconcursants per l'incendi que ha arrasat el restaurant

La reacció d'en Marc és tot menys impostada. 'Joc de Cartes' és un programa de televisió, sí, però no deixa de reflectir la vida. Per això també és un reality, les relacions humanes són reals. "Es un programa molt intens i genera un efecte Gran Hermano, connectes molt amb poc temps". Ribas i tot l'equip que va amb ell no són paracaigudistes que arriben al restaurant, fan la feina i marxen sense mirar enrere, el contacte va més enllà. No són pas aliens a les alegries i tristors dels nous membres de la família. La del Fusta Mar és una d'espantosa, i "aquest tipus de notícies ens afecten igual que les estrelles Michelin rebudes, els naixements i les bones notícies". A la cara B tenim aquest incendi, però també temes encara més dolorosos com pèrdues irreparables i tragèdies per malalties. La vida. En cru.

Marc Ribas cuinera encaixa ma Joc de Cartes TV3
Marc Ribas crea vincles afectius amb els concursants de 'Joc de Cartes' / TV3

Un gran xef, un gran presentador, i una persona excepcional. Tot el suport al Fusta Mar i a aquells que ara mateix han quedat devastads.