Mapi León és una peça clau en la muralla defensiva del Barça femení. Amb la Irene Paredes formen un tàndem temut a tota Europa. La jugadora nascuda a Saragossa és ràpida, àgil, contundent i té molta classe i talent. Poques vegades la veiem badar, i encara menys perdre un duel amb una rival. La seva forma física és impressionant, molt treballada des que arribés al club culer el 2017 procedent de l'Atlètic de Madrid. Un traspàs rècord: 50.000€, la quantitat més gran pagada per una jugadora al futbol espanyol. Ara, 6 anys després, aquest preu és una ganga. 

El que no ha canviat ha estat la passió de la futbolista per l'art del tatuatge. Hem perdut el compte dels que llueix al seu cos. Els més visibles són els dels braços i la zona del coll: dissenys en els que la seva família apareix representada. Un lleó, per exemple, pel seu pare. O una calavera mexicana en la que surten els avis, ja morts. També la mare, a la que menys li agraden. No comparteix aquesta afició, un detall que l'apropa a la seva nora Ingrid Engen: la nòvia noruega i culer de la Mapi no llueix cap, si més no en zones visibles. Una els té tots, l'altra cap ni un. Els extrems oposats s'atrauen. Potser aquest ha estat un tema de conversa durant la visita d'Engen a Saragossa durant el Cap d'Any, on va haver-hi presentació oficial.

Mapi León bikini tatuajes @marialeonn16
Els tatuatges de Mapi León / @marialeonn16
Ingrid Engen en Barcelona Instagram
Ingrid Engen no té tatuatges / nstagram
Mapi León padre y madre @marialeonn16
Mapi León amb el seu pare i mare / @marialeonn16

La defensa blaugrana no només té el cos ple de tatuatges, també practica a l'estudi d'una amiga

Mapi no només es tatua: també sap tatuar. Porta anys practicant gràcies a una amistat que s'ha convertit en la seva mestra. El seu nom és Claudia Gilabert, una catalana que té un estudi propi a L'Hospitalet de Llobregat, de nom "Bonito lo justo". Quan la Claudia va muntar el negoci li va fer una proposta: li deixaria una cabina per tal que pogués practicar amb pells sintètiques, potser per dedicar-s'hi quan acabi la seva carrera esportiva, o senzillament com a hobby. Analitzant els traços de Gilabert, podríem afirmar que també ha deixat el seu segell en la Mapi. Són molts anys de relació, com vam descobrir temps ençà gràcies a un vídeo del diari Sport. Per cert, aquí podran comprovar com ha estat la transformació de León des que és al Barça. La imatge és de 2020.

Mapi León cabina tatuaje Sport
Mapi León en una cabina de tatuatge el 2020 / Sport

La foto de Mapi i la seva mestra tatuadora en un local de Barcelona

La relació d'aquestes amigues ha quedat exposada en una publicació de la defensa blaugrana de fa algunes hores, retratades per una tercera: la Ingrid. La noruega, lesionada als 4 minuts d'entrar al camp contra el Sevilla, ha fet de fotògrafa en una coneguda granja de Barcelona, la Petitbó, en la seva sucursal del carrer d'Aribau. S'ho passen de conya fent l'indi, com ella mateixa assegura. Bé, més que l'indi, "el panoli". Gilabert l'acompanya en aquesta particular sessió de foto i vídeo, formen un bon equip com a amigues i com a equip de tatuadores. Aquí hi ha fusta i de la bona. 

Mapi León y Claudia Gilabert tatuadora @marialeonn16
Mapi León amb Claudia Gilabert, amiga i mestra tatuadora / @marialeonn16

La pregunta punyetera: aconseguiran convèncer Engen i introduir-la en l'univers de la tinta i l'agulla? Pensarà la parella de fer-se un que recordi el seu amor? Ara té temps lliure, recuperant-se de la lesió a la cuixa. Quan torni a la disciplina del primer equip, tothom atent.