És la parella més famosa del Barça femení i amb diferència: la que formen Mapi León i Ingrid Engen. La de Saragossa i la noruega no només fan les delícies dels seguidors culers pel que demostren sobre el terreny de joc, no. La seva història d'amor és d'aquelles que enganxen. Són ideals. Un fet incontestable des de les passades vacances d'estiu a Menorca, un viatge que no oblidaran mai. Han passat els mesos i la flama segueix forta. Cada cop més birllant, de fet. Fins i tot la Maria ha presentat la xicota escandinava a la seva família durant les dies de festa pel Cap d'Any, un pas que no faries mai per un rollete

Una de les aficions favorites de les nostres protagonistes és la de sortir per Barcelona i gaudir-la al màxim. Una especialitat marca de la casa? Visitar establiments d'hostaleria ben bufons, ja sigui soles o acompanyades per amigues. Fa unes setmanes vam descobrir que són habituals de la Granja Petitbo al carrer d'Aribau. Van passar una estona molt divertida amb la mestra de la Mapi en qüestions de tatuatges: la defensa no només té el cos ple d'ells, també els fa. Una dona que es diu Claudia Gilabert i que s'ha convertit en inseparable de León. També de la Ingrid, absolutament integrada en la vida de la seva estimada i de la de la ciutat que les acull. 

Engen y Mapi Zaragoza @ingrid engen
Ingrid Engen i Mapi León a Saragossa / @ingrid_engen

Ingrid y Mapi gaudeixen de la ciutat al màxim: aquest és un del seus locals favorits

Bé, doncs acabem de descobrir una nova sortida de les enamorades a un local que compleix amb les seves exigències. Petitó, xulo, trendy i sa, molt sa: és vegetarià i especialitzat en brunch, és a dir: un àpat que no és ni un esmorzar ni un dinar, però té tots els seus ingredients alhora i te'l pots fer a qualsevol hora del dia. Coses modernes, sí, però que estan molt de moda. La capital de Catalunya n'està plena, els locals i els turistes els omplen de gom a gom. El triat pel binomi León-Engen és força menut, però es respira pau i harmonia. També amor, cosa que acrediten les fotos que n'ha penjat la central més en forma d'Europa. Fan goig. Ara bé, la instantània més sensacional i que demostra que són tan o més barcelonines que qualsevol altre veí la van fer fora del local, immortalitzades amb un símbol de la ciutat.

MApi León zumo Instagram
Mapi León degustant un suc amb molt bona pinta / Instagram

La foto de Mapi i Ingrid amb un element barceloní al 200%

Anem a pams: l'equip d'investigació d'EN Blau pot confirmar que el local escollit per Mapi i Ingrid és el Faire Bruch & Drinks, al Carrer de Girona a tocar amb Consell de Cent. Una zona a l'Eixample Dret en obres des de fa mesos, amb tota la remodelació posada en marxa pel consistori d'Ada Colau creant un eix verd gegantí i un munt de superilles. No entrarem en aquest debat que té al veïnat força dividit, ho deixem per a una altra ocasió. El que sí podem dir és que els treballs posen en risc els panots més coneguts de Barcelona, els de la flor. Hi ha zones en les que directament se'ls han carregat, ho diem per experiència pròpia. Allà, però, encara subsisteixen. Sí sobreviuran en acabar, això ja és un altre tema. Potser per això la foto més barcelonina de la parella té més valor: podria ser l'epitafi d'un element en vies d'extinció.

Mapi León e Ingrid Engen panot de la flor barcelonina @marialeonn16
Mapi León i Ingrid Engen amb els panots de la flor barcelonina / @marialeonn16

El que no fa l'efecte que s'extingeixi, ni molt menys, és l'amor i la passió de Mapi León i Ingrid Engen. Que duri!