Maria León, l'eterna Mapi, acaba de bufar 29 espelmes. La defensa, peça imprescindible per explicar l'èxit del Barça durant els darrers anys, tenia més motius que mai per celebrar l'aniversari. Ha estat una temporada difícil, amb conflictes amargs i una lesió que l'ha deixat fora de combat durant mesos. Tanmateix, la collita de títols és històrica, i l'aragonesa ha estat decisiva per assolir-la. Sobre la gespa, quan la salut li ha permès fer-ho, i des de la graderia, la banqueta o l'habitació de l'hospital, on la van operar del menisc. Sempre compromesa, sempre optimista i sempre combativa. Per això s'ha guanyat el cor de tanta gent. I la recompensa, el premi gros i la cinquena copa del Barça triomfal ha estat recuperar-la i tornar a gaudir-la al camp. Enhorabona. I per molts anys, Mapi.

S'adonaran que hem deixat per al final un dels elements que exposàvem: les dificultats viscudes per la 3 del Barça. Els conflictes amargs. Per ser totalment justos, hem de matisar que no són només d'aquesta temporada ni exclusivament seus: parlem de la selecció espanyola de futbol i de la Federació. La Mapi, amb Patri Guijarro i Clàudia Pina, són les tres jugadores que continuen negant-se a participar amb el combinat mentre no s'erradiquin comportaments i estructures masclistes i discriminatòries. Mentre no sortissin per la porta personatges que tots coneixem. La neteja va començar, però no ha estat prou profunda. I aquell famós grup de 'Les 15' va anar reduint-se, amb les tres culers com a grans exponents de resistència. La Mapi, com les altres companyes, han sacrificat guanyar un Mundial o una Nations League pels seus valors. I què fa la Federació dels hereus de Rubiales i Vilda? Coses com les que vam veure l'any passat, i que enguany es tornen a repetir. Una vergonya.

Tuit Mapi León cumpleaños Seleccion Española Futbol
El tuit de la selecció espanyola felicitant Mapi el 2023 / X

Així titllàvem el tuit de felicitació de la selecció a Mapi quan en feia 28, i tornem a repetir-ho amb els 29. Bàsicament perquè han fet el mateix. L'única diferència és la foto TBT i un text més concís. En tot cas, són dues gotes d'aigua: "¡¡Mapi León cumple hoy 29 años!! ¡¡Muchas felicidades!!" Tot amb molts emojis de pastissos, espelmes i barrets de festa infantil. Preciós, clar que sí. Sobretot quan no tens cap mena d'intenció de desfer un nus que et pispa el privilegi de tenir a les millor jugadores del planeta en el teu equip, però sobre tot el dret de les futbolistes a guanyar els títols que es mereixen. Doncs no: la Federació es pensa que amb una piuladeta ho arreglen tot. Demencial. Quin mal gust. Normal que no tornin. 

La xarxa ha tornat a dictar sentència, i no pot ser més explícita: "Vaya jeta tenéis", "¿por qué la felicitáis? Lo que tenéis que hacer es que quiera venir", "no tenéis vergüenza", "menos felicitar y más que vuelva a la selección junto con Patri, Pina". Les crítiques són incomptables, i no només per León. També per l'amnèsia de la Federació amb altres jugadores internacionals, a les que no han felicitat l'aniversari. I així tot. No saben la sort que tenen del talent que s'han trobat a Las Rozas. Si fos per la Federació, Espanya seria la número 5000 del rànquing mundial. Mapi, nosaltres sí que t'estimem.

marialeonn16 1718011179 3387245732850381251 1979487698
Mapi León / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!