Manuel Cruz és el català que ha aconseguit als 68 anys ser la tercera autoritat d'Espanya (rei a banda) al capdavant del Senat. El filòsof i columnista del diari El País ha tingut topades públiques amb TV3 repetides vegades: des de criticar Empar Moliner acusant-la de trinxeraire, "bordea el matonismo", fins a considerar que l'escaleta del Telenotícies era dolenta perquè no parlava de Duran i Lleida per obrir sinó com a tercera notícia. La seva obsessió amb Toni Cruanyes ha fet que en una conferència a Barcelona fa pocs dies digués això:

manuel cruz reverencia EFE

Felip VI i Manuel Cruz, 1 i 4 del protocol espanyol / EFE

A Zarzuela, Cruz ha acotat el cap davant el rei, estalviant-se la reverència en ple 2019. El menyspreu el reserva per als Telenotícies de TV3. A la llibreria Laie i al costat de Ramon de España va dir: "Cada día pongo TV3 y el estómago solo me da para ver los titulares de los Telenotícies de TV3. Hasta allí llego". No li agrada Està passant, ni Cuines, ni Les de l'hoquei. Només s'empassa els titulars i quan Cruanyes comença a desenvolupar-los canvia de cadena i es posa algun canal federalista imaginari.

manuel cruz raul romeva efe

EFE

No troba que el senador Raül Romeva sigui un pres polític, no té "estómac" per mirar una 'sectària' TV3 i creu que la ironia còmica d'Empar Moliner és d'esperar-lo a un carreró fosc. És l'home del PSC al Senat per veure si fa bo Miquel Iceta. Un nou 155 és a les mans de Manuel Cruz. La creu la tenen uns altres.