Meritxell Batet Lamaña, (Barcelona, 46 anys) és la catalana amb més poder polític d'Espanya. Com a presidenta del Congrés és la segona autoritat de l'Estat, rei a banda. Un càrrec que exercirà un polític català per primer cop en 40 anys, des del lleidatà Landelino Lavilla. La diputada del PSC accedeix a la més alta magistratura per sota de Pedro Sánchez mantenint un perfil personal discret.

batet rei efe

Felip VI i Batet, 1 i 3 del protocol espanyol / EFE

Es va casar als 32 anys sent diputada amb un polític del PP amb qui compartia hemicicle. És José María Lasalle, exnúmero 2 del ministeri de Cultura amb José Ignacio Wert en els governs de Mariano Rajoy. L'amor de Batet va ser com el d'Inés Arrimadas (Ciutadans) amb Xavier Cima (CDC): enamorada del seu oponent.

Batet Lasalle boda EFE

Casament Meritxell Batet (agost, 2005, Santillana del Mar) / EFE

Es van casar al poble del nuvi, a Cantàbria. Batet vestida de blanc i radiant. L'amor els va durar poc, Batet i Lasalle es van divorciar després d'11 anys casats. Tenen dues filles en comú, les bessones Adriana i Valeria, nascudes a Madrid fa 5 anys. La premsa del cor ha perseguit Batet pels aeroports fins aconseguir la desitjada fotografia de la política amb les nenes. En Blau ha preferit pixel·lar les cares. Són dues criatures guapes com la mare, a l'aeroport de Barcelona-El Prat:

MERITXELL BATET AMB LES SEVES FILLES - GTRES

GTRES

Batet és del barri de Vallcarca i és filla única de pares separats. Va formar part de les primeres promocions de Dret de la UPF, universitat que es va pagar amb beques i de la qual va ser després professora de Dret Constitucional. Va fer compatible estudiar a una universitat pública i fer de cambrera a discoteques de la zona alta de Barcelona com Nick Havanna i Bikini. El diari El País explica que vivia sola amb la seva mare i quan va perdre la feina van ser desnonades pel banc per impagament de la hipoteca del pis on vivien. No va poder seguir amb la seva vocació de ballarina, per a la qual s'havia preparat anys, i es va centrar en el Dret Constitucional. Batet va ser també parella sentimental d'un company de la UPF, ara candidat independentista a les municipals, Héctor López Bofill

batet upf

batet junqueras EFE

EFE

Batet, en el dia més important de la seva vida política, s'ha saludat i besat amablement amb l'independentista a qui la justícia demana més anys de presó: Oriol Junqueras. Per fer un referèndum que Batet va votar a favor de poder-se fer. El PSOE va multar-la amb 600 euros per trencar la disciplina de vot l'any 2013 i votar una moció a favor del referèndum a Catalunya. I a casa seva? Preguntada per una revista femenina, l'esvelta, preparada i seductora Meritxell Batet, a la pregunta ¿Qué odia/le gusta hacer en casa? "Odio limpiar los cristales y me relaja bastante planchar".