Després del canvi de la direcció de RTVE per fi comencen a fer-se les coses millor. Després d'apartar Toñi Prieto del Festival de Eurovisió, Espanya millora les seves nefastes puntuacions de les últimes dècades. Els eurofans no només van donar suport a la celebració del Benidorm Fest, on van tenir l'oportunitat de votar per la seva opció favorita, sinó que han celebrat el gran treball de tot l'equip en la posada en escena de l'actuació de Chanel. La cantant catalana d'origen cubà es va emportar multitud de crítiques després de sortir vencedora en el Benidorm Fest pels vots dels experts. Tanmateix, tant ells com la cantant i tot el seu equip han pogut tancar boques. El seu 'SloMo' ha estat una absoluta victòria. I és que encara que no hagi guanyat, aquest resultat feia temps que no es veia.

Chanel actuación RTVE
Chanel actuación RTVE

Chanel aconsegueix portar Espanya a un tercer lloc. Els eurofans van tornar a vibrar amb el Festival de Eurovisió. Novament, les votacions generaven interès. Hi havia nervis i molta il·lusió. Gairebé tots els països van donar punts a Espanya, sigui més o menys. I també va arrasar amb el televot. Si no fem cas del resultat d'Ucraïna, qui es va alçar amb la victòria per temes polítics, el Regne Unit hauria quedat a primera posició i Espanya en segona amb una única diferència de sis punts, tan sols sis punts. És cert, Espanya podria haver guanyat Eurovisió 2022, no era ficció. Una actuació difícil d'oblidar. I és que hem de retrocedir moltíssims anys per trobar una posició tan bona. Els últims anys sempre s'han mogut pels darrers llocs.

Els missatges de suport a Chanel

Molts espectadors i coneguts rostres famosos de totes les disciplines es van bolcar amb Chanel. Risto Mejide va aconseguir el tweet més viral. "Us dic una cosa, allò de Chanel Terrero ha estat el millor que he vist en Eurovisió en molt temps. No entre els nostres representants. Entre TOTES les actuacions de TOTS els països", va escriure a xarxes. Després de veure la victòria d'Ucraïna va assegurar que ja no veuria més el festival perquè novament ha influït la política. Si no hagués estat per la guerra amb Rússia, Ucraïna no hauria resultat vencedora ni tan si vulgui s'hauria colat en la primera part de la llista.

Tanmateix, no tots han utilitzat les xarxes socials per felicitar-la. Artistes de la talla de David Bisbal o David Bustamante, que sempre s'han pronunciat sobre el festival, especialment aquest últim, no han felicitat Chanel per la seva victòria. Ni abans ni després. En el moment en què s'ha escrit aquest article no hi ha ni un sol missatge de felicitacions en les seves xarxes socials, ni a Twitter ni a Instagram. Els dos estan centrats en els seus compromisos professionals. Com a artistes que van acompanyar a Rosa a Eurovisió i saben perfectament com de dur és aquest món i les crítiques que va rebre Chanel, els han retret aquest gest. David Bustamante va sortir en la seva defensa amb les crítiques després del Benidorm Fest, però li va sortir carbassa perquè li van dir que ho feia perquè es parlés d'ell.