Els fans de la meravellosa Lídia Heredia portem unes hores vivint una situació agredolça. Agra perquè ens fa molta pena deixar de veure-la cada matí, ser la primera persona que veiem quan posem Els Matins cada dia a TV3. Però dolça perquè el seu nou destí, d'una banda, la fa enormement feliç, i de l'altra, és una oportunitat professional que de retruc ens assegurarà peces impecables i personalíssimes des dels Estats Units a tots els que ens agraden les informacions que venen d'aquell país. Perquè tal i com va avançar fa uns dies en exclusiva En Blau, la periodista i presentadora de Badalona marxa a fer de corresponsal a Washington de la cadena pública catalana. Un pas endavant en la seva carrera i una oportunitat de veure-la en un nou registre, si bé, evidentment, no abandona la informació, com el que porta fent tants anys al matinal de TV3.

Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt
Lidia Heredia / Foto: Montse Giralt

Aquest dimecres ja s'ha confirmat qui la substituirà al capdavant d'Els Matins. Un programa, per cert, on s'ha parlat molt més del que ha passat amb la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i la censura que ha patit "la seva pitrera", tal i com ha denunciat indignada una col·laboradora del propi programa, Mayka Navarro. Però centrant-nos en el moviment de fitxes de dòmino, l'adeu d'Heredia ha estat substituït ràpidament per una cara molt coneguda de la casa. Una presentadora que ja sap què és matinar, perquè justament la veiem abans que comencin Els Matins, a l'informatiu de primera hora del dia: Ariadna Oltra. No li ve de nou. Els Matins torna amb un format renovat i nova presentadora, però que ja havia conduït aquest programa informatiu en etapes anteriors i els últims anys ha encapçalat l'arrencada informativa del day time amb el TN matí. Amb aquest espai d'informació i anàlisi, es continuarà prenent el pols de l'actualitat matinal en directe. 

ariadna oltra tv3 cara
Ariadna Oltra / TV3

Els Matins, doncs, que està en bones mans. No serà l'únic canvi, com bé hem anat informant en aquest mitjà. Després, Tot es mou amb Helena Garcia Melero, canviant de franja d'emissió i adreçant-se ara als espectadors al migdia. A més de canviar l'emissió, de les tardes als matins, el programa estrenarà grafisme i tindrà un plató nou, que combinarà amb sortides pel territori, per poder oferir tota l'actualitat i l'entreteniment als espectadors. I a la tarda, després de la sèrie Com si fos ahir, la programació continuarà amb Planta baixa, que canvia d'horari d'emissió amb la voluntat de mantenir l'esperit que l'ha consolidat als migdies i plantejar nous registres en un mateix espai, segons TV3, amb elements, continguts i cares noves. Agnès Marquès, a qui havíem vist fa anys als Telenotícies i que ara està fent el No ho sé a RAC1, torna a TV3 per presentar el programa, que combinarà la seva mirada de l'actualitat amb una nova oferta d'entreteniment. Queda per saber què farà Ustrell, si presentarà programa dissabtes als vespres en la franja del FAQS. Temps de canvis a TV3. Estarem atents.