Dies de canvis a Els Matins. Lídia Heredia deixarà el programa la temporada vinent perquè se'n va a fer de corresponsal de TV3 a Washington. De moment, aquest matí de dimecres ha presentat el programa Pere Bosch. I durant l'emissió s'ha produït un fet lamentable que ha indignat més d'un espectador i espectadora, fins i tot, una pròpia col·laboradora del programa, cosa que ve a demostrar que el que canta Rigoberta Bandini a Ay mamá, allò de No sé por qué dan tanto miedo nuestras tetas, encara és, tristament, ben vigent. Perquè en ple juny del 2022 encara hi ha qui s'escandalitza perquè una dona surti a televisió com li surti del monyo, en aquest cas, amb l'escot que li vingui de gust. Ha visitat el plató d'Els Matins Patrícia Plaja, que porta un any sent la portaveu del Govern, i que qui li anava a dir que en aquesta efemèride viuria una censura sense cap mena de justificació, i a TV3. Així és com ha anat, el look que ha triat per l'entrevista, i com la veien els espectadors en començar a xerrar amb el presentador. Com veuran, de tant en tant anaven posant un rètol amb el seu nom i càrrec:

patricia plaja
Patrícia Plaja a 'Els Matins' / TV3

Tres minuts després, però, després d'una estona veient i escoltant les respostes de Plaja, hem tornat a veure la portaveu..., però de fet, l'hem vist molt menys en pantalla. Per què? Perquè un chyron enorme, desproporcionat, amb unes dimensions indissimulades del seu propòsit, cobria bona part de la seva imatge. De fet, la cobria tant que ha cridat l'atenció de més d'una espectadora indignada. I amb raó. Així és com hem vist Patrícia Plaja poc després de començar l'entrevista:

patricia plaja2
Patrícia Plaja a 'Els Matins' / TV3

De debò, a aquestes alçades de la pel·lícula, hem de fer martingales i fer servir recursos gràfics per intentar dissimular l'escot d'una convidada? Plaja és, a banda de la portaveu del Govern, una dona que té tot el dret, com totes, només faltaria, a portar el que li vingui de gust, una tria que, en aquest cas, era impecable i elegant. Però com si s'hagués posat el primer que hagués vist per casa. Que faci el que li roti amb el seu cos i el seu look. Però es veu que algú a TV3 s'ha llevat pudorós, per dir-ho suaument. Algú ha considerat que era ofensiu veure Plaja d'aquesta manera. Algú que ha cregut que als espectadors els sentaria malament veure-la així mentre estaven esmorzant. En definitiva, algun cretí. Penós que encara haguem de veure coses com aquestes. No només això, sinó que la cosa ha anat més enllà, tal i com diu alguna espectadora que no donava crèdit:

Això de posar-li les agulles per apujar-li la samarreta, segons fonts de la Generalitat, ha estat una indicació de TV3, no, evidentment, de la pròpia Patrícia Plaja. Qui ha anat més enllà, qui no s'ha mossegat la llengua, tot el contrari, ha estat (cosa que té més mèrit) una pròpia col·laboradora del programa. La periodista Mayka Navarro, abans de començar la seva secció d'avui, no ha volgut passar per alt els fets i ha volgut dir quatre coses ben dites: "He de fer un petit apunt, és que si no, no seré jo", diu en començar, mentre es mira i es recol·loca la camisa que duia: "Vull reivindicar la pitrera de la portaveu del Govern, la Patrícia Plaja, que de manera incomprensible ha sigut censurada durant l'entrevista amb el nostre company. I aleshores, jo que també tinc molta pitrera, i amb aquest escot no m'ho permet, reivindico la pitrera de Patrícia Plaja, la meva i la de totes les dones que sortim en aquesta televisió. A mi les tetes seves no em fan cap por, al contrari. Que vesteixi com li doni la gana. I si té pits, doncs escolta'm, amb tot el respecte per l'audiència, que els ensenyi. No entenc a qui li ha pogut fer por o qualsevol cosa". Meravellosa:

...sin ellas no habría humanidad ni habría belleza, continua dient Rigoberta Bandini sobre els pits de les dones al seu himne. Que li posin en bucle a qui ha perpetrat la decisió aquest matí, a Els Matins, perquè el que sí que hi ha hagut és molt poca vergonya en voler tapar un escot de manera matussera i penosa. Que Plaja, Navarro i totes les dones vesteixin com vulguin quan vagin pel carrer o a una tele. No hi haurà mai prou rètols que puguin tapar ni fer front a la seva llibertat per anar com els vingui de gust.