Dies de passadissos, de trucades, de canvis de cromos, de moviments importants. Al Barça? No. Parlem de TV3. La cadena autonòmica està sacsejant la seva graella televisiva de cara a la nova temporada i ja s'estan confirmant alguns canvis significatius a Sant Joan Despí que han deixat molts espectadors amb el peu canviat. De moment, el més significatiu ha suposat una bomba televisiva: el Tot es mou de l'Helena Garcia Melero canvia de franja horària i passarà a emetre's els migdies, deixant orfes les tardes. Ara, doncs, veurem l'Helena a l'hora del vermut. I qui veurem en el seu lloc a les tardes, després de Com si fos ahir? Ustrell, reubicat a aquella hora, encarregant-li a la seva productora el programa de tardes, veurem si amb ell presentant o no. Perquè cants de sirena també ens diuen que compte amb el FAQS els dissabtes al vespre, un dia i una hora que el presentador de Sabadell coneix molt bé i que qui sap si tindria ganes de tornar a tocar.

helena g melero tv3
Helena Garcia Melero / TV3

Canvis a les tardes, canvis el cap de setmana, canvis els migdies... i canvis als matins. De tots és sabut que la gran Lídia Heredia, una de les millors professionals de la casa, i, afegim, perquè la coneixem i hem treballat amb ella, una persona absolutament meravellosa, porta molts anys llevant-se abans que els galls i presentant el matinal de TV3. Però dins seu diu que ja n'hi ha prou, que vol un canvi d'aires, nous reptes professionals, deixar de posar cada dia el despertador a hores intempestives. Acabat el mandat de Vicent Sanchis, cinc anys des del mogut 2017 on la cadena ha estat líder imbatuda, i mentre dura l'espera pel seu substitut, Sant Joan Despí és època de canvis. I ara, Lídia Heredia veu acabada la seva etapa a 'Els matins'.

lidia heredia tertulia tv3
'Els Matins' amb Lídia Heredia / TV3
Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt
Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

L'entrevistadora amb més prestigi de la cadena dona guerra amb tots i cadascun dels polítics que passen pel seu programa, siguin del color polític que siguin. El seu Els matins és el referent que marca l'actualitat ja des que era la segona de Josep CuníHeredia porta molts anys matinant, dirigint i presentant el buc insígnia matinal i volia un canvi d'aires. Alguns la situaven fent un Telenotícies, no se sap substituint a qui. D'altres parlaven que faria programa nocturn setmanal, tipus FAQS. Heredia ja va fer el Banda ampla, un debat els dimecres a la nit, l'any 2011. Però ara s'ha confirmat el que va avançar En Blau, una idea que li ballava pel cap i que es veia amb molt bons ulls per part de la casa: fer les maletes i marxar ben lluny, tant com els Estats Units. Perquè com tots saben, les corresponsalies a la casa són rotatòries i temporals, i ara toca el torn que Xescu Reverter deixi pas a un relleu a la corresponsalia de Washington, un lloc que és un caramelet i per on ja han passat anteriorment patums com Antoni Bassas o Raquel Sans. I cap allà que hi va ara la Lídia. A partir de la propera tardor se'n farà càrrec.

reverter
Xescu Reverter / TV3
raquel sans
Raquel Sans / TV3

Després d'un procés de selecció intern, amb una llista de futuribles per la corresponsalia a Washington on també hi figuraven noms com Jordi Baró, Anna Bonet, Sílvia Heras, Mireia Mallol, Anna Oliet, Noel Rodríguez, Oriol Serra, Xavier Vilà, Esteve Soler o Rosa Talamàs, l'escollida ha estat finalment la de Badalona.

esteve soler
Esteve Soler / TV3
rosa talamas
Rosa Talamàs / TV3
lidia heredia TV3
Lídia Heredia TV3

Un moviment lògic enviar-hi algú que coneix la informació del dia a dia, que es passa cada dia de dilluns a divendres acostant l'actualitat informativa als espectadors durant tantes hores i que té la capacitat, rigor i experiència com per assumir sense problemes un lloc tan important dels serveis informatius de la cadena. Un cop confirmat, esperarem amb candeletes les connexions on surti ella dient allò de "Lídia Heredia, TV3, Washington".