El Camp Nou acaba d'acollir un acte molt emotiu: Bojan Krkic, integrant de la plantilla de l'etapa màgica de Pep Guardiola, es retira del futbol amb 32 anys. Va sortir del Barça fa molt de temps però el seu record és inesborrable. El davanter de Linyola va batre rècords de precocitat, va fer gols i només una lesió va canviar el que semblava era un destí ple de glòria culer. Roma, Milà, Ajax, Stoke City, Mainz 05 alemany, Montreal Impact i el Visel Kobe japonès d'Andrés Iniesta han estat les seves aventures lluny de Catalunya. Aquesta última, marcada per la xacra dels problemes físics, que l'han forçat a prendre la decisió final. Després de fer tants quilòmetres ha volgut tornar a casa per acomiadar-se. Un gest que ho diu tot, com el del Barça en rebre'l amb els braços oberts. Fantàstic.

L'explosió de Bojan a Can Barça va coincidir en el temps amb l'era Messi, i concretament en un punt d'esplendor apoteòsic. Malgrat ser 3 anys més gran que en Bojan, el '10' argentí encara continua a un nivell altíssim. Lluny de Barcelona, malauradament, però això podria canviar. Si més no, a la imaginació i el cor de gran part del barcelonisme. El rum-rum d'un possible retorn ha tornat amb força enmig d'un clima agredolç: l'equip de Xavi tira, però La Liga, la UEFA, la FIFA, la Fiscalia i el madridisme han posat en marxa una guerra total per acabar amb ell i capturar un símbol de Catalunya, un dels pocs que no poden controlar. Per què? Perquè és dels socis, no pas una societat anònima. La diferència és substancial.

El rum-rum del retorn de Leo Messi al Barça torna amb força

L'únic que sabem amb certesa és que Messi no ha renovat el contracte amb el PSG. No és poca cosa, demostra resistència al poder econòmic del club estat controlat des de Qatar. No tots poden dir el mateix. Paral·lelament se'n parla de converses de Joan Laporta amb el jugador i el seu entorn familiar per aconseguir una proesa: no que torni a Catalunya, perquè és casa seva i la dels seus fills, però sí que torni a defensar l'escut blaugrana des de la gespa. Seria sensacional, tot i el fals debat que genera Messi. Fals, sí. L'única veritat és que en Leo és història del F.C.Barcelona. Fins i tot història del país.

leo messi plora captura
Leo Messi plora durant el comiat del Barça / Barça TV

8 cognoms catalans i cosí de Bojan Krkic: l'arbre genealògic de Messi és al·lucinant

El de Rosario és argentí fins la medul·la, cert. Té cognoms italians, com tants d'altres compatriotes: Messi Cuccitini. Però també porta sang catalana a les venes, lleidatanes per a més senyes. Un torrent sanguini que sembla el títol de la comèdia aquella de '8 apellidos vascos', o més ben dit, la seqüela '8 apellidos catalanes'. Apuntin els avantpassats catalans del crac: rebesavis Llobera, Solé i Font, besavis Mateu i Gesé, avis Baró. Tots ells a la zona d'El Poal, Bellcaire i Blancafort de la Noguera. Això sí, l'avi Eugenio Messi Baró va néixer a l'Argentina, igual que l'àvia Rosa María Pérez Mateu. Però venien de famílies nostrades. Tota aquesta informació, reflectida en un gràfic d'el diari Segre, fa al·lucinar la xarxa per una altra coincidència: Messi i Krkic són cosins. Tots dos venen dels mateixos ancestres: Mariano Perez Miralles i Teresa Llobera Minguet. Vaja, dos cognoms més! Ja en són 8, bingo. 

Leo Messi Camp Nou Gamper   EFE
Leo Messi / EFE

Al '10' només li queden dues coses: tornar a casa i començar a xerrar català. De la resta... ho té tot.