Pilar Rahola té un canal de Youtube, Paraula de Rahola, que acostuma a abordar l'actualitat política. Però sovint l'analista opta per ampliar la mirada i fixar-se en altres aspectes que preocupen els catalans, com és l'evident campanya que està patint el FC Barcelona pels informes de l'ex àrbitre Negreira. Comptat i debatut, el que li està passant al Barça també és política i entra dins l'àmbit del Paraula de Rahola. La persecució a l'independentisme té una derivada: la persecució al Barça, una veritable "estructura d'Estat" en una encertada definició de la periodista. Vídeo:

Pilar Rahola: "Ho vàrem avisar: van a pel Barça i van a totes. Hi van tots. La UEFA investigarà el Barça perquè podria haver incomplert els seus estatuts ètics i podria haver-hi sancions contra el Barça. La UEFA de Blatter, de Platini, la que acumula escàndol rere escàndol s'atreveix a fer de jutge moral del Barça. Què hi ha al darrere? Un atac directe al FC Barcelona i molt especialment al seu president, Joan Laporta perquè és el màxim inspirador d'una Superlliga europea. Perquè el futbol ha canviat amb els clubs-Estat. Cal un canvi de paradigma. La UEFA és un xiringuito que dona beneficis però es pot plantejar en altres termes". D'aquí plora la criatura, Laporta vol crear una competició que no controli la UEFA i ara la UEFA va a per ell i a pel Barça.

Joan Laporta discurso / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta / Foto: FC Barcelona

La UEFA se suma al pim pam pum de Madrid i del Reial Madrid, el polític i el mediàtic, contra el seu màxim competidor que els acaba de guanyar la Lliga amb 12 punts de diferència al mes de març. Pilar Rahola hi veu una confluència d'interessos per perjudicar el Barça com a símbol de la Catalunya que detesten. Rahola: "La Superlliga atempta els interessos de la UEFA i s'apunten a la cacera. Però Hisenda informa que no hi ha cap constància de pagament a àrbitres per beneficiar el Barça. Això està clar. Tanmateix aquí els tenim a tots: la Fiscalia, el Govern espanyol i la Lliga de Futbol Professional dirigida per un tipus de l'extrema dreta, un tal Tebas. És cacera major contra el Barça per fer abatre Joan Laporta, l'enemic comú de tots. Enemic de l'Estat espanyol perquè el Barça és una estructura d'Estat, té un prestigi internacional que espanta els que volen una Catalunya dominada". Rahola dient les coses pel seu nom. Així s'entén tot millor.

Javier Tebas presidente de la Liga / Foto: EFE
Javier Tebas president de la Lliga / EFE

Rahola la toca, com a catalana, independentista i culer: "Laporta té d'enemics la Lliga, la UEFA i la FIFA perquè estan en contra d'un Laporta que va per lliure, que té opinió pròpia i que vol fer una Superlliga europea. Laporta té en contra també tots els poders fàctics que volen fer negoci amb el Barça. Quant més inestable, fotut i desestabilitzat estigui el Barça, més fàcil serà que els voltors li caiguin al damunt per fer negocis. Al darrere hi ha una operació de convertir-lo en una Societat Anònima, de descatalanitzar el Barça. Potser no serà ara però anem amb compte. Volen controlar el Barça convertint-lo en una S.A. Amb la UEFA dels escàndols donant lliçons morals. No tenen punyetera vergonya. Com va dir el president caldrà lluitar no només pel prestigi sino per la supervivència. És un 'A por ellos' contra el Barça". No pot dir-ho més clar, amb nom i cognoms: Miquel Iceta com a ministre d'Esports, el Fiscal General que depèn de Pedro Sánchez, Javier Tebas des de la dreta extrema i els empresaris poderosos que aspiren a comprar accions del Barça SA per guanyar-hi diners i desposseir-lo de la seva càrrega simbòlica i catalanista. Laporta i tots saben que ni Franco va poder contra el Barça.