És una de les proves més temudes pels concursants dels realities però una de les que més atacs de riure genera entre l’audiència de Telecinco: els testos de cultura general. Amb els anys, aspirants de Gran Hermano o Supervivientes han arribat a verbalitzar veritables bestieses que han acabat en un munt de zàpings. Del mur de Berlín “que separaba zonas de América”, passant pel famós escriptor Antonio “Manchado” i anant a petar al Museu Guggenheim... de Santander. Aquest dijous a la nit, els participants de La casa fuerte s’han sotmès a un nou examen televisiu per avaluar els coneixements que han adquirit després d’uns dies d’estudi. Tot i que sembla que les hores al davant de l’enciclopèdia no els han servit de gaire.

Casa Fuerte

Nuria Marin

Mediaset

Sota l’atenta mirada de la professora Núria Marín, s’han plantat enfront d’una pissarra i han triat, per sorteig, els temes que havien de defensar. A l’andalús Ferre i la seva nòvia Cristina els ha tocat Literatura, i havien d’escriure el major nombre de grans autors que coneguessin. Entre les perles que han plasmat amb el guix, Truman “Capotete” o “Cervante” sense ‘s’. “Te lo pregunté, ¿con s o sin? ¡Per si Cervante hay uno namás!”, discutien entre ells quan la presentadora els explicava que estava mal escrit. “Jules Verne” el van lletrejar correctament, tot i que en un principi ella l’havia escrit amb una ‘b’. La reacció d’ell, a crits: “¡¡¡Con ‘v’!!!”.

Capotete

Mediaset

També els va tocar fer una llista d’escriptors a María Jesús Ruiz, model i exmiss Espanya, i la Juani, la seva mare, que va espifiar-la amb un “Miguel Delives” amb ‘v’ que fa mal a la vista, amb una altra ‘v’. Però hi havia molts altres temes. Anatomia, per exemple. Semblava que l’hipermusculat Labrador havia de saber-ne, precisament, de músculs i ossos. Res més lluny de la realitat. En comptes de l’os maxil·lar, el valencià va escriure “mastilar” a la pissarra. Del castellà, “mástil”. Només ell sap en què pensava. I en Christofer i la Fani de La isla de las tentaciones havien d’enumerar totes les províncies espanyoles que els vinguessin al cap. Amb una errada d’aquelles que es repassen una vegada i una altra a les classes de Geografia de primària: confondre La Rioja, província i comunitat autònoma, amb Logroño, la seva capital.

Delives

Mastilar

Logroño

Mediaset

Suspesos al juliol. Alguns haurien de fer la recuperació del setembre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat