Si hi ha una concursant de Gran Hermano 17 que ens ha delectat pels seus coneixements de ‘cultureta general’, aquesta és sense dubte la catalana Meritxell.

Aquesta estudiant d’Infermeria de l’Hospitalet de Llobregat va donar-nos fa unes setmanes tota un lliçó sobre per què existeix el mur de Berlín, la qual, per descomptat, es va fer viral a les xarxes. A això li va seguir una afirmació sobre el Museu Guggenheim de Bilbao, que la noia va col·locar a Santander.

Però això no era tot, i és que Meritxell ha volgut mostrar els seus coneixements geogràfics i culturals fins al darrer dia. A la final del programa, celebrada aquest dijous, es va emetre un vídeo recopilatori de l’última prova feta pels tres finalistes. Aquesta era una ruta simbòlica (no es van moure de la casa) per les províncies espanyoles, perquè cadascú s’auto-promocionés:

Fes clic a la imatge per veure l'escena (del minut 9:30 a l'11:30)

La primera aturada que va fer Meritxell va ser a Conca. Sembla que a la noia li sonava que la capital de província era famosa per les cases penjades i d’això en va fer una curiosa ‘reflexió’. “M’encanten les cases, aquella extrechatez [sic] que explica la dimensió de les cases, les seves cases estretes”, va afirmar la jove.

Més endavant, arriba el plat fort. La simbòlica caravana de GH fa una nova parada a Logronyo, i aquí Meritxell afirma que això “és a prop del meu poble”. La qüestió és que “el seu poble” originari és a Galícia... I això que 469 quilòmetres separen Logronyo de Casaio, un dels municipis més orientals de Galícia.

Google Maps

Per posar la cirereta, Meritxell també s’anima a parlar d’Antonio Machado. Diu que l’escriptor li agrada, que “em sé llibres d’ell”, però per contra al full hi havia escrit... Antonio “Manchado”.

Amb tot, cal dir que aquestes ‘lliçons’ no han servit Meritxell per guanyar el programa. Ha quedat segona, per darrere de la valenciana Bea, la ‘naranjita’ del programa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat