La gala de Supervivientes d’aquest dijous ha estat de les més tenses que es recorden. Llàgrimes, ganes d’abandonar, discussions, baralles... Tot un show amb Jorge Javier al capdavant que ficava més llenya al foc encara, conscient que això és el que dona audiència al reality.

Això sí, si la gala va ser divertida, va ser gràcies a un test de cultura general que van fer als concursants. Agafats d’unes cordes, cada vegada que fallaven la pregunta anaven perdent subjecció, caient al mar d'errar-ne moltes. Tot per premiar el més llest amb la immunitat aquella setmana.

Doncs bé, la prova no va tenir pèrdua. La incultura dels concursants va ser majúscula, i ni el presentador va poder reprimir-se el riure en diverses ocasions. Els famosos van quedar en evidència, demostrant que els hi queden moltes coses per aprendre.

supervivientes prova  telecinco

L’error més escandalós, segurament, va ser el que van fer Francisco i Sofía. La pregunta era d’allò més obvia: “On és la torre de Pisa?”. Però ni el cantant ni la exconcursant de Gran Hermano van contestar correctament. Mentre que Francisco afirmava convençut que es troba a Florència, Sofía el va rebatre dient que està situada a Roma. Massa atenta als monuments de la ciutat sembla que no va estar, tenint en compte que fa menys de dos mesos que va anar-hi... Va confondre el Coliseu amb la torre, potser?

 

A post shared by SOFIA (@sofia_suescun) on

Com seria el nivell de la resta de la prova que la mateixa Sofia feia gala d’haver quedat en tercera posició al rànquing...

 

3° puesto en la prueba con preguntas de cultura general 

A post shared by SOFIA (@sofia_suescun) on

Perquè sí, van haver moltes més respostes errònies. Una de les més destacades va ser davant la pregunta de “Qui és el cap d’Estat a Espanya?”. Mariano Rajoy va ser la primera resposta, fallant-la tres concursants més fins que una va dir baixet “Felip”. Davant d’aquesta pista, Jorge els hi va dir que només els hi quedava dir un número... Dient “Felip II" o "Felip XIII”. Finalment Raquel Mosquera va caure-hi i va acabar dient la resposta correcta.

supervivientes prova 2 telecinco

Una altra pregunta que va fer molta gràcia -o pena- als teleespectadors que ho anaven comentant a Twitter va ser la següent: “Quin escriptor era conegut com El manco de Lepanto?”. Sofia, sí, la mateixa de la torre de Pisa a Roma, va dir després d’uns segons pensativa que creia que era Federico García Lorca. María Lapiedra va tornar a ser la salvadora de l’equip, fent gala de filòloga sabent que es tracta de Cervantes.

Això sí, molta carrera de llengua i literatura però va ser una de les quatre concursants que no va saber a què deia el Cid “tizona i colada”. Passant des de “els seus caballs”, a “la seva dona”. Però sense encertar que anomenava així a les seves espases. María Jesús Ruíz també va quedar en evidència, responent que l’homo sapiens sapiens té només tres dits.

Finalment va ser María Lapiedra la guanyadora, mostrant-se especialment orgullosa.

Vist l’èxit, tornaran a posar-los a prova d’aquesta manera? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat