És dur d'admetre, però Karlos Arguiñano cada cop s'assembla més a Bertín Osborne. El cuiner basc ha fet de la seva personalitat, planera i tradicional, la forma d'introduir a la llar dels milions d'espectadors que el segueixen des de fa dècades un tret característic d'una època: el masclisme estructural. Potser que Arguiñano no sigui incendiari, provocador i activista com en Norberto, però el que destil·la el seu buenrollito, els comentaris suposadament ocurrents i els acudits més o menys afortunats sovintegen l'esperit masclista de tota la vida. I ni ell, ni Bertín, ni tants altres, l'han deixat enrere, com quan consideren graciós fer un acudit sobre violacions. És el que va fer Karlos durant la seva intervenció al programa de Pablo Motos. 'El Hormiguero' és una mina, però no d'or, precisament

Pablo Motos Arguiñano Ricardo i Chino Darin Antena 3

Pablo Motos Arguiñano Ricardo i Chino Darin Antena 3

El fragment encara es pot trobar al web del programa, a partir del minut 27.34. Motos entrevistava Ricardo i Chino Darín, protagonistes de 'La Odisea de los Giles', i de cop i volta decidia trucar el xef basc. Amb quin objectiu? Ni idea. Suposadament perquè li feia molta il·lusió al de Zarautz. Però vaja, que només van trobar un reguitzell de tòpics sense interès. Xerrameca mentre anaven preparant experiments, l'especialitat de la casa. Per cert, que de ben poc no acaba malament, o això ens van fer pensar. Però tornant al 'cameo' del guipuscoà, hi ha un abisme entre dir obvietats i resultar inadequat, ofensiu i polèmic. És el que va fer explicant un acudit dolentíssim als argentins sobre dones violades. Precisament, el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Un Ortega Smith en tota regla. I la xarxa té prou d'aquesta mena de comportaments.

Pablo Motos Arguiñano Antena 3

Pablo Motos Arguiñano Antena 3

El ressò de la nova inconveniència del cuiner li ha fet rectificar i demanar perdó. Aquest és el vídeo.

Acceptem les disculpes, però no volem ni 'mariquitas' d'Arévalo, ni violades d'Arguiñano. Segur que el basc no té mala idea. Que no és un masclista militant amb un perillós altaveu gegantí. Però mai no l'encerta. Sempre té una inconveniència als llavis. Nociva i intolerable. No serà dolent, però potser convida a la reflexió, oi?