L'hemeroteca de les xarxes socials té la millor prova de que el masclisme recalcitrant de Bertín Osborne és llegendari. Dels de tota la vida, sí. Si algú pensava que el "cantant" i presentador s'havia enganxat a les tesis més radicals contra el feminisme durant els últims anys, s'equivoca: L'andalús ha passejat les seves fatxendes opinions des de temps immemorials, i només ha anat perfeccionant les seves bajanades. Ho confirma la Julia Otero a través d'una piulada que ens remunta a l'any 1988, amb la comunicadora entrevistant al 'macho alfa cañí': "Me pilló veinteañera y recién llegada a la tele! Ya debía apuntar maneras". Les respostes són Bertín en estat pur. 

Julia Otero ràdio @otero julia

Julia Otero ràdio @otero_julia

"¿En un país desarrollado? Las machistas sois vosotras. Cualquiera os quita los privilegios que tenéis. Vamos, solo faltaría que tuvièrais que pagar vosotras una cena". Tot i ser l'any 88, amb una Espanya "democràtica" que ja formava part de la Comunitat Europea, en Bertín no pot amagar el seu esperit cavernícola​. És cert que en aquella època tothom li reia les gràcies, fruit de l'esperit masclista heretat de temps passats. La mateixa Julia utilitzava l'humor per mostrar la seva incredulitat, fent la "vista gorda" amb la bestiesa del seu convidat. Vist amb els ulls i la sensibilitat del present, és difícil no tapar-se el nas, la vista i les oïdes.

Bertin Osborne a Julia Otero @humorextrane

Bertín Osborne amb Julia Otero @humorextrane

"Yo no soy machista para nada. Bastante tengo con aguantar a algunas que me digan esa tontería", deia aquell Bertín amb els mateixos nivells de cabells i testosterona. El que mai no s'ha preguntat ell és què hem hagut d'aguantar la resta del món cada cop que ha obert "esa boquita de piñón". I no només quan parla, que també.