La gran veu de la ràdio esportiva espanyola dels 80 i els 90 ha estat, indiscutiblement, la de José María García. El locutor va liderar amb mà de ferro fins que un jove José Ramón de la Morena va fer-li la competència a la Cadena SER, convertint-se en el seu relleu generacional. Ara bé, De la Morena no té ni de bon tros la llengua esmolada d'en José María. És impossible. Les seves expressions destruint el personal formen part de la història de la comunicació: 'Chupópteros', 'abrazafarolas', 'correveidiles'... Pura mel. Agra, però mel. El madrileny té 77 anys, però no ha perdut la forma. No li calen adjectius inventats i cridaners per seguir esclafant aquells que detesta. Té prou amb lligar unes quantes frases i au, màgia.

Hi ha una persona que fa temps que li roba la son. No s'explica el seu èxit, com li passa a bona part dels ciutadans de l'Estat. De fet, el que més l'esgarrifa és que tingui tants seguidors i que la considerin una ídola i una líder. Parlem de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Cada setmana deixa anar unes quantes dedicatòries que són dinamita. La darrera havia estat al nou programa de Mercedes Milá, quan li va dir "hoy vas de choni. Me recuerdas, lo que pasa que eres mucho más culta que ella, pero me recuerdas a Ayuso”. Memorable.

Mercedes Milá con José María García Milá Vs Milá Movistar+

Mercedes Milá amb José María García a 'Milá vs Milá' / Movistar+

Aquesta invectiva va venir precedida d'unes declaracions a la televisió de Castella i Lleó que anaven en la mateixa línia: "El último trabajo de Ayuso es llevar la cuenta de Twitter del perro de su protectora. De ahí pasa a la Comunidad. El mundo de la hostelería, bares y demás arruinados y hace gestiones que la encumbran”. La considera la persona menys adient per decidir la res pública de Madrid, però hi ha un altre aspecte que li preocupa: que aspira a presidir el Partit Popular a la regió, un bastió fonamental. García és afí als de les gavines, però això no vol dir que no els critiqui. No seria ell, vaja. Per això intenta fer pedagogia entre les bases: Ayuso, ni en pintura.

Isabel Díaz Ayuso cara de sorpresa GTRES

Isabel Díaz Ayuso sentint la repassada setmanal de José María García / GTRES

Amb aquesta idea, un reporter del 'Todo es mentira' de Risto Mejide va anar a burxar-lo en un esdeveniment públic. No va haver de fer grans esforços, perquè en José María la té molt present, per molt que li pesi. Una nova ronda de bufetades marca de la casa: "El mundo estaría mucho mejor dirigido sin esta clase de políticos. Además de llevar la cuenta de Twitter del perro de Esperanza Aguirre, ¿qué demonio ha hecho Isabel Díaz Ayuso? No ha presidido ni la comunidad de vecinos". Sí, però ha arribat a la presidència de la Comunitat, oi? D'acord, però no haurà estat pels seus mèrits, segons la llegenda radiofònica: "A los sitios hay que llegar con una cierta experiencia o bien rodados. ¿Dónde se ha rodado o quién la ha rodado?"

Clica a la imatge per escoltar García: 

José María García contra Isabel Díaz Ayuso Cuatro

José María García contra Isabel Díaz Ayuso / Cuatro

Està bé que ho digui algú que no és sospitós d'independentista, filoetarra o comunista bolivarià. Tot i que no descartem que acabi engrossint aquesta selecta llista. Els tentacles d'Ayuso i els seus altaveus mediàtics poden obrar miracles.