El 6 d'abril havia de ser una data plena de llum i color per José Luis Martínez Almeida, alcalde de Madrid. Però n'eren dues, en realitat. Una la tenia al sac i ben lligada, l'altra depenia d'altres factors, però era plausible. I a mesura que passaven els dies, amb més raons. Parlem, per una banda, de la boda programada amb Teresa Urquijo a la finca familiar de la núvia aristòcrata a Madrid, i per l'altra la final de la Copa del Rei de futbol que es disputarà a Sevilla, aquella mateixa nit de dissabte. Almeida és fanàtic de l'Atlètic de Madrid, equip que disputa les semifinals del torneig. Si hi havia final no s'ho perdria per res del món, aprofitant la seva condició de futbolero i VIP. A l'alcalde, però, se li va escapar un detall important. Adonar-se que el 6 d'abril del casori i el 6 d'abril del furgol eren del mateix any, del mateix planeta i de la mateixa dimensió. Una pífia compromesa.

Clar, perquè l'alcalde, de sobte, semblava destinat a prendre una decisió. O paralitzava la boda que ha somiat i mai no ha trobat amb 48 anys de vida de solterón d'or, o abandonava l'altra amant, l'esportiva. En tot cas, tocava dir adeu. Ben jugat, actuant amb seny: es casarà. O no, perquè és que sempre troba la manera de ficar la pota i posar en un compromís a la seva companya i presumpta senyora. Parla més del compte i, malgrat el seu tarannà Campechano (sempre emulant l'ídol Joan Carles), hi ha inconveniències que es carreguen la màgia. I la màgia, en l'amor, sovint ho és tot. 

Teresa Urquijo Almeida GTRES
Teresa Urquijo i José Luis Martínez Almeida / GTRES

El discurs d'Almeida, massa acostumat a la soledat i malbaratar les relacions sentimentals, és de primer de ruptura. Tothom pendent de la cita, de cuidar cada detall d'un casament que serà la hipèrbole de tradició i crosta. Comença i acaba malament al digital 'Relevo': "La verdad es que tuve mala suerte. Porque no fue no por no consultar el calendario, porque como buen futbolero lo hice. Miré la final de la Champions en un alarde de optimismo, y no coincidía. Entonces cuando miré el 6 de abril, me dije vamos a ver si hay liga. Y entonces vi que no había liga y pensé que bueno, que sería un amistoso de la Selección Española, y luego alguien me sacó de mi error y me dijo 'No, es la final de Copa". Preciós, "mala suerte" i "error" en la mateixa intervenció sobre la cita amb la Teresa. Tok ok, José Luis.

Jose Luis Martinez Almeida, alcalde de Madrid / Europa Press
José Luis Martínez Almeida / Europa Press

L'alcalde futbolero té sort, de moment, perquè l'anada de l'eliminatòria contra l'Athletic Club de Bilbao al Metropolità va acabar malament. Els de Simeone perdien per 0-1, i la tornada a Bilbao i San Mamés serà dura. Barça i Girona han claudicat últimament, i a la capital de Biscaia ja han començat a netejar la famosa gabarra. Quan els de Bilbo s'hi posen, s'hi posen. En tot cas, Almeida no perd l'esperança, i fins i tot torna a afegir un motiu més de divorci prematur: "Creo que si ganamos esa final de Copa, puede que caiga alguna vuelta por Neptuno al final de la noche. Va a haber gente pendiente, claro, gente que va a tener que tomar una decisión. Una decisión tan difícil como la mía casi". Nuvi i marit a la fuga, així, per comencar. O la Teresa té un estómac de titani o no duraran. 

Almeida Atlético bufanda GTRES
Almeida amb la bufanda de l'Atlètic / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!