Felip VI celebra aquest 30 de gener 56 anys. No seria, exactament, l'aniversari més plàcid. Malgrat aparentar tranquil·litat i harmonia amb escapades al cinema amb la seva dona Letícia, l'ambient és tens a Zarzuela. L'excunyat Del Burgo és un turment, i la seva família ha olorat sang. Els desafiaments i les humiliacions s'han anat succeint des de l'esclat de l'escàndol, especialment amb el dinar de celebració dels 60 anys de la infanta Elena, i amb l'exclusiva de la revista '¡Hola!' per la gresca de cumple del pare a Abu Dhabi. Joan Carles li toca les palmes, i té un regal enverinat per al nen. Es rumia tornar a agitar el vesper amb una nova visita a Espanya en un parell de mesos. Ho farà en qualitat de convidat d'honor en una boda. No pas una qualsevol, no. 

El digital 'The Objective', més de dretes que l'ABC, anuncia bomba: l'emèrit ha rebut la proposta de ser el convidat d'honor de l'enllaç de Teresa Urquijo, neta de Teresa de Borbó-Dos Sicilias y Borbó-Parma, amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida. L'exrei autoexiliat és cosí germà de l'àvia de la jove de 28 anys, una excusa perfecta. Almeida, més monàrquic que l'escut de la bandera, estarà encantat de tenir a una figura tan rotunda del panorama royal espanyol. Se'n parlarà força i pot ser que suquin de la revista de la salutació. Win-win. Ara bé, pot provocar-li un problema amb els titulars de la Corona, amb els que Almeida es troba sovint per motius de feina. I per cert, no acostuma a quedar gaire bé, amb el seu aspecte esparracat i deixat habitual.

Almeida EFE
José Luis Martínez Almeida / EFE
Almeida manos EP
Les mans d'Almeida / Europa Press

Joan Carles ha acceptat gustós la invitació, només faltaria. Si assistirà a l'enllaç és un altre tema. La versió del digital, totalment agenollat amb el manual d'estil monàrquic i protomonàrquic, apunta a decepció. Descarten la seva visita perquè clar, l'emèrit no voldria pas posar en un compromís al seu fill i a la seva nora. L'interès mediàtic que en suscitaria irritaria Zarzuela, i això mai de la vida. Per favort. També afegeixen qüestions relatives al desplegament de seguretat, i el més espaterrant de tot plegat: no restar protagonisme als nuvis. No eclipsar-los. Has de riure. Quan li ha importat fer-li ombra a algú? Que ens ho expliquin a poc a poc, si us plau. 

Juan Carlos bastón GTRES
Joan Carles i el seu bastó multiús / GTRES

L'enllaç se celebrarà a la capella que la família de l'aristòcrata té a la localitat de Navalagamella, i després el convit a la fina 'El canto de la cruz' a Colmenar Viejo. Els preparatius estan en marxa, tot i que tot penja d'un fil per la coincidència amb la final de la Copa del Rei del futbol. Si l'Atlètic de Madrid arriba a la cita, l'alcalde haurà de triar, o l'amor romàntic o l'amor futbolero. Cosa que també té el seu aquell pel que fa als Borbons: si passa de casar-se es trobarà amb el matalasser Felip a la llotja de l'estadi La Cartuja a Sevilla. Si es quedés al casament, tindria un encontre amb el patriarca. Segur que li deixa anar un chascarrillo de Campechano: "José Luis, macho, ¿cómo cambias una copa por la parienta? Ya aprenderás". Paraula del marit de l'any... i d'un merengón empedreït. 

Almeida boda The Objective
Almeida i Teresa Urquijo / The Objective
felipe letizia gtres
Felip i Letícia / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!