José Luis Martínez Almeida ha esperat 48 anys per trobar parella estable i tenir plans de boda. Ha arribat al temps de descompte, com si diguéssim. Aquest cap de setmana va segellar el seu compromís amb una petició de mà ben chapada a la antigua, i en la que ens va tornar a deixar esgarrifats amb un detall brut, lleig i deixat pel que fa a la seva cura personal: unes ungles impresentables. L'últim episodi d'un reguitzell imparable de desastres estilístics, incloent-hi una "injuria a la Corona" envers Felip i Letícia. A l'alcalde de Madrid no li va importar gens ni mica presentar-se de manera esparracada davant la seva futura família política; recordin que Teresa Urquijo ve de la branca Borbó - Dos Sicilias, és parenta llunyana del rei. Per tant, en José Luis també ho serà. La pedrea

La data de l'enllaç ja ha quedat fixada: el 6 d'abril. Queden dos mesos, comença el compte enrere i els preparatius del gran dia. No sabem ben bé per què, però fa l'efecte que serà la Teresa la que se n'encarregui de tota la feina. Intuïcions, sí. En tot cas, que s'ho prengui amb calma: potser cal una conversa seriosa amb en José Luis, perquè tenim pollastre a l'horitzó. El casori penja d'un fil. L'alcalde haurà de triar entre dues passions, o l'amor romàntic o l'amor als seus colors.

Almeida manos EP
Almeida / Europa Press

Uns colors futboleros: l'alcalde és matalasser, i el 6 d'abril és la data somiada per l'afició de l'Atlètic de Madrid per intentar aixecar un títol important: la final de Copa. El 29 de febrer se sabrà el desenllaç de la semifinal entre madrilenys i l'Athletic Club de Bilbao, botxí del Barça. Si passa l'equip de Simeone, la situació serà crítica. En José Luis és molt aficionat al futbol (millor animant que jugant), i sempre que pot demostrar el seu compromís pels seus colors, ho fa. Deixar-los tirats en un dia tan assenyalat podria ser un pecat. Persona no grata al Metropolitano. Drama. Almeida és el pupas, com el seu equip.

Almeida Atlético bufanda GTRES
José Luis Martínez Almeida, fan de l'Atlètic de Madrid / GTRES

L'alcalde, però, té una possible escapatòria, perquè la final no se celebrarà a Madrid, sinó a Sevilla. Això vol dir que podria fumar-se la seva presència a la llotja com a amfitrió de la cita decissiva del torneig, acompanyant el rei Felip, un altre presumpte seguidor de l'equip de Griezmann. En tot cas, si l'Atleti passa de ronda, Almeida tindrà un problema. Haurà de perdre's la final, si no vol empipar la dona des del primer minut de la seva vida de casats. Li esperaran a la finca familiar de Colmenar Viejo, 'El canto de la cruz', i ningú contempla que es marqui un Juan Ortega, el famós nòvio torero a la fuga. Potser instal·lant unes pantalles gegants a la boda ho tindria solucionat. Ara bé, quedaria força lleig. Però ja sabem que això és l'últim que amoïna al nuvi. Tant li fa. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!