José Luis Martínez Almeida compta els dies que li manquen per abandonar el seu títol més representatiu. Més, fins i tot, que el d'alcalde de Madrid: el de "solter d'or". Una etiqueta que no l'hem posada nosaltres, ni de bon tros. Va ser el digital 'Vanitatis' l'autor d'un llistat que sorprenia el 2020 per la composició de la classificació. Una selecció espaterrant de famosos amb DNI espanyol que se'ls rifarien a 'First Dates'. Els gendres i les nores més desitjades del país, una cosa de bojos. Aquell recull ficava a gent com la Rosalía, María Teresa Campos, Froilán... i el polític popular, al que no hi havia manera d'emparellar-lo. I amb 48 anys la situació ja era alarmant. Ara o mai. I mira, ha tingut sort: no només ha trobat xicota, és que fins i tot tindrem casori. Passarà per l'altar a l'abril amb Teresa Urquijo, de 27 anys i parenta llunyana dels Borbons.

L'edat no és un tema menor per explicar la manca de punteria amorosa del regidor madrileny; amb el pas dels anys la solitud impregna facetes quotidianes de manera contundent i reveladora. Qüestions, això sí, que queden en la intimitat del protagonista i d'aquells o aquelles amb els que hagi pogut fer match fugaçment. El que no és admissible, però, és que qui esbombi les teves misèries sigui una companya de feina, i a més a més, subordinada. Lleig. Inmaculada Sanz, vicealcaldessa de la capital d'Espanya, ha passat pels micròfons de Federico Jiménez Losantos i ha deixat algunes perles sobre la persona que s'amaga sota l'alcalde. L'ha destruït, quina repassada: el seu apartament és "penoso". 

Almeida Teresa Urquijo GTRES
José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo / GTRES

La indiscreció de la Inmaculada és una gracieta innecessària. Que sí, que el primer que fa broma sobre la seva incapacitat per trobar la seva altra meitat és l'Almeida, però acarnissar-se d'aquesta manera gratuïta... La senyora ha deixat anar que li regalarà una "clásica mantelería", però afegint que podria obsequiar-lo un gat de guix, una escombreta de vàter o qualsevol cosa, perquè "aquello da pena". Alguna vegada que ha passat per allà, s'ha trobat amb Mordor. Especialment al frigorífic. Qualsevol semblança amb un quadre de Botero seria una casualitat digna de guanyar l'Euromilió. "No hay nada de nada. Es la nevera de un solterón camino de los 50".

Almeida GTRES
José Luis Martínez Almeida / GTRES

La qüestió de l'agenda de l'alcalde, sempre plena d'esdeveniments i compromisos, fa relliscar el tuf masclista de la conversa. La idea és que la Teresa arriba a la vida d'Almeida per endreçar-la i fer de mujercita. La persona que erradicarà "algunos vicios, me tendré que poner las pilas", que va dir en José Luis fa uns dies. Menys mal, han pensat Losantos i Sanz en antena, perquè la llar fantasmagòrica i depriment de l'alcalde els esgarrifa: "Uno siempre tiene que volver a su casa, aunque sea para dormir. Y necesitas algo en la nevera para desayunar. ¡Si no tienes más que un limón negro!" Aquesta dieta explicaria moltes coses de l'afició pepera per la fuita, però aquest no és el tema. Teresa, t'emportes una joia. Enhorabona. O no.

Almeida smoking GTRES
Almeida mudat / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!