Amb la nova temporada televisiva a la cantonada, no és estrany que cadenes tant públiques com privades comencin a encebar els formats de què l'audiència podrà gaudir a partir d'aquest mes de setembre. Telecinco és una d'elles i, de fet, enguany sembla que vol anar per feina amb tal d'aglutinar al màxim d'espectadors davant de la pantalla ara que s'han desprès de Sálvame, un dels seus vaixells insígnia.

Ja fa algunes setmanes que hem pogut anar veient alguns fragments publicitaris en antena que avançaven la tornada de GH VIP amb Marta Flich com a presentadora, així com l'arribada dels formats matinals La mirada crítica amb Ana Terradillos i Vamos a ver amb Joaquín Prat, mentre que Ana Rosa Quintana es trasllada a les tardes amb TardeAR. Això sí, ni rastre de qui fins ara havia estat un dels presentadors més cotitzats del grup. Ni rastre de Jorge Javier Vázquez, fins ara.

'Cuentos chinos': així serà el nou programa de Jorge Javier Vázquez

Els espectadors s'ho preguntaven des de fa mesos i sembla que ja hi ha una resposta. Jorge Javier desapareixia de la cadena fins i tot abans del final de Sálvame  i  deixant alguns caps per lligar per motius de força major. El badaloní no es va poder acomiadar del format del qual ha estat una de les cares més reconeixibles durant catorze anys i tampoc no va arribar a mantenir-se en actiu fins que acabés l'edició de Supervivientes en la que també exercia de mestre de cerimònies. Però això ja és cosa del passat, perquè de la promoció de la nova temporada desapareix La última noche de Sandra Barneda i apareix el nom de Cuentos chinos, un format produït per La Fábrica de la Tele que ell mateix presentarà.

Jorge Javier petó GTRES
Jorge Javier en la seva etapa com a presentador de Supervivientes. / GTRES
sopars de duro|contes xinesos jorge javier telezinco
Imatge promocional de 'Cuentos chinos'. / Telecinco

Ara per ara, poc se sap, encara que sí que s'anticipen algunes consideracions. El nou espai de Vázquez competirà directament contra El Hormiguero de Pablo Motos, ocupant així la franja de l''access prime time' de Telecinco amb un format de característiques similars. Entrevistes a personatges del panorama social, alguns d'ells lligats al món del cor i d'altres no, des d'un plató fet a mida fora de les instal·lacions de Mediaset. Segons informa El Confidencial, el 'set' triat per al programa compte amb dues grades de públic, una taula central i elements decoratius que escenifiquen la cultura oriental.

Anunci inesperat després d'un retir públic indefinit

Més enllà de la previsible tornada a la televisió de Jorge Javier en algun moment, cal tenir en compte que aquest no deixa de ser un anunci certament inesperat tenint en compte els temps. Fa al voltant de dos mesos que el presentador emetia un comunicat a les seves xarxes socials en el qual destacava la seva necessitat de fer una aturada de l'àmbit mediàtic. "A veces hay que parar. El cuerpo y la mente te envían señales y a lo largo de mi vida yo he sido poco de hacerles caso. Hasta hoy. Necesito parar para cuidarme. Para preguntarme qué quiero. Si lo tengo claro. Si como no lo sé, mejor espero. En estos momentos, volver es lo último en lo que pienso, aunque a lo mejor sea lo que más me apetezca mañana".

Sembla que ja està millor, i nosaltres ens n'alegrem. Queda Jorge Javier per a estona, i ja hi ha ganes de veure qui seran els rostres que s'asseuran amb ell per explicar-li els seus cuentos chinos particulars.