Alerta màxima a Telecinco. L'estampida dels espectadors és sagnant. No, no és que tinguin un elefant a l'habitació, no. Aquí també hi ha hipopòtams, rinoceronts, mamuts. Les audiències de la nova graella estan en caiguda lliure. Molts miren a Jorge Javier Vázquez i els seus 'Cuentos Chinos', totalment ensorrat en la irrellevància, però molt més gros és el que passa amb la factoria Ana Rosa Quintana. La seva productora controla la pràctica totalitat de l'oferta diària, però amb prou feines superen els dos dígits. El cas més dramàtic és el de la matriarca, que ja ha baixat del 10% amb 'TardeAR'. Hi ha qui intenta disculpar-la: que si és un nou format en una nova franja, que la reina dels matinals necessita consolidar-se... Qualsevol excusa és bona. Ara, si dones una ullada a la resta de formats, la sentència és inapel·lable: fracàs.

És l'única manera de descriure el que està fent la seva substituta, chica para todo i deixebla més fidel i obedient, Ana Terradillos. La presentadora basca, tan amiga de Villarejo com la mestressa, ha agafat el control d'una joia de la corona: l'espai purament de política de Telecinco, l'altaveu de la dreta extrema i de l'extrema dreta, de PP i VOX. Quintana feia que allò rutllés, certament cada cop amb menys pistonada, però el canvi a Terradillos ha estat mortal. 'La Mirada Crítica' ja ha caigut al 9% i poc més de 200.000 irreductibles que la suporten cada matí, i baixant. Especialment a Catalunya, amb un paupèrrim 4,9% i 19.000 parells d'ulls i d'oïdes patint durant hora i mitja. Diuen que sarna con gusto no pica, però sempre hi ha excepcions a la norma. L'Ana júnior fa fugir els televidents, fins i tot els seus parroquians habituals. 

Ana Terradillos Telecinco
Ana Terradillos / Telecinco

Dir que el pacient fa molt mala cara no és pas exagerat. Ara, que Terradillos seguirà la mateixa línia, ni cotitza. Ha venut l'ànima a un ideari, a una causa i a una forma d'entendre el periodisme que, de tan descarada, és insostenible. El millor exemple, aquest mateix matí, quan ha rebut a la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, en el paper de corderita degollada per tot allò dels ancians morts a les residències. Que no s'utilitzin les morts políticament, diu la creadora del "que te vote Txapote". En fi. Aquí el més interessant és veure la presentadora d'un programa "seriós" fent la croqueta a plató, deixant anar bajanades de tuf masclista i fent uns massatges de peus a la seva ídola que, sincerament, fa que fins i tot els més papistes que el Papa tanquin el televisor i es posin a fer punt de creu. Una mostra:

Terradillos Ayuso Telecinco
Ana Terradillos i Isabel Díaz Ayuso / Telecinco

"Usted gusta, usted gusta. Gusta en la calle, gusta también en el Congreso, gusta..." La comunicadora es queda en blanc, conscient que s'està passant tres pobles. Però ja li fem la feina nosaltres, els companys ens hem d'ajudar. "Ayuso gusta en este plató, productora, cadena y despachos. Nos gusta a los ayusers". La ferum de claveguera és tan insuportable que clar, passa el que passa: que et miren quatre gats. I amb la pinça al nas. 

Patricia Pardo Ana Terradillos Ana Rosa Quintana Joaquín Prat GTRES
Patricia Pardo, Ana Terradillos, Ana Rosa Quintana i Joaquín Prat / GTRES

Terradillos i Ana Rosa s'equivoquen: TreceTV, Estado de Alarma y Intereconomía ja estan inventades. Potser les aniria millor allà. Però clar, no paguen tan bé. I l'Ana, paraules literals seves, "tiene que comer".