Jordi Cruz continua estant al capdamunt del sector de la gastronomia. És un dels xefs reconeguts amb més estrelles Michelin. Va ser el cuiner a aconseguir una estrella Michelin a l'edat més primerenca. Tot i que no ha estat fins que va participar a ‘MasterChef’, com un dels membres del jurat, quan els seus restaurants es van situar al mapa, especialment AbAC, la casa mare.

El popular cuiner fa més d'una dècada que està vinculat al format de TVE i ha concedit entrevistes i ha participat en anuncis publicitaris. Per afegir-hi més ocupacions, des de fa un parell d'anys és pare de dues criatures amb la seva dona, la brasilera Rebecca Lima. En les seves estones lliures, des del saló de casa seva amb cuina americana, el català continua amb les seves receptes per als seus seguidors d'Instagram, les que va començar en el confinament.
Recentment ha publicat la recepta d'un sandvitx, una cosa que podria ser realment senzilla, però ell l'ha fet des de zero. Ha ensenyat als seus seguidors a elaborar el pa de motlle en comptes de baixar al supermercat a comprar-lo, ja que per a ell hi afegeixen coses que no hi haurien de ser presents, no són ingredients “imprescindibles”, tot i que tampoc “verinosos”, confessa. Precisament el del supermercat no és la millor opció per alimentar-se. “Si llegiu l'etiqueta del pa de motlle, surten entre 14, 15 i 16 coses que no tenen per què estar-hi”, ha assenyalat Cruz.
Jordi Cruz ensenya a fer un sandvitx saludable, perquè el pa de motlle del supermercat no és la millor opció
La recepta original només porta cinc ingredients. «Jo la recepta, he agafat la tradicional i li he pujat una miqueta de coses, primer d'hidratació», ha assenyalat el català al vídeo d'Instagram.
Segons el xef, la recepta original tan sols utilitza set ingredients. Els productes als quals es refereix són la farina, llet, aigua, mantega, sucre, sal, llevat fresc, a més d'una massa mare. “Molt saludable, amb una molla guai, amb un aroma molt xulo, i és molt entretingut de fer i mola”, ha assenyalat.
En el vídeo d'uns 30 minuts de durada, Jordi Cruz dona tots els passos a seguir per aconseguir un pa de motlle saludable. Per a la formació de la massa i l'amassat calen uns 10 minuts, en repòs estarà uns altres 20 i la primera fermentació serà de tres quarts d'hora. “Fermentació final en motlle de 75 a 90 minuts, enfornat a 200 graus 25 minuts i refredat 45 minuts”, ha assenyalat.