Jordi Basté esgota els últims dies d'una vacances molt ben aprofitades. No és d'estranyar, la darrera temporada va ser mogudeta, i la nova no es quedarà enrere. El seu 'El Món a RAC1' té per davant el repte de mantenir-se en el cim del consum radiofònic de Catalunya: pot semblar fàcil mirant els números de cada EGM, però hi ha molta feina al darrere. S'ha de sorprendre els oients, aportar coses noves i, en aquest cas, fer fitxatges gairebé galàctics. En Jordi ha anat al 'mercatto' i ha obtingut un gran botí: a partir del mes de setembre, la seva tertúlia comptarà amb un expolític que sempre està d'actualitat. Pablo Iglesias, exvicepresident del govern espanyol, exlíder d'Unides Podem i un dels homes del sac de la dreta espanyolista. Un personatge que ha canviat radicalment de vida, si atenem a informacions contrastades i als rumors sobre la seva vida personal.

L'aterratge d'Iglesias ha estat anunciat durant la presentació de les novetats de la temporada que s'ha dut a terme a Figueres. I les seves primeres paraules, com tots els fitxatges que estan a punt d'estrenar la seva nova samarreta, són plenes d'il·lusió i bons propòsits: "estic molt relaxat i amb moltes ganes de fer coses, de dialogar i d'aprendre”.

Tuit Pablo Iglesias nuevo tertuliano Jordi Basté

Tuit de RAC1 anunciant el fitxatge de Pablo Iglesias 

La incorporació té un detonant principal, i és que en Pablo ha canviat Madrid per Barcelona, en incorporar-se a la Universitat Oberta de Catalunya formant part del grup d'investigació 'Internet Interdisciplinary Institute'. Allà espera tornar a fer "el que feia abans, treballar com a investigador i dedicar-me al periodisme crític. Em ve més de gust i crec que se’m dona millor que la política”. Algunes fonts asseguren que ha llogat un pis a la capital de Catalunya (malgrat que ell no ho confirmi) per poder estar a prop d'aquest projecte, al que també s'afegeix la feina a la ràdio de Godó o al consell de redacció de Ctxt.es, que forma part del diari Público de Jaume Roures. Vaja, que no estarà gaire avorrit. Ara bé, tants canvis vitals han desfermat tota mena de teories sobre la seva vida íntima.

Iglesias, pare de tres criatures (Aitana i els bessons Leo i Manuel) amb la vicepresidenta d'Igualtat, Irene Montero, haurà de separar-se de la família durant els pròxims mesos. I és clar, molts mitjans s'han llançat en tromba assegurant que ha partit peres amb Montero, que s'han venut el polèmic xalet de Galapagar, etcètera etcètera. La política ho va desmentir el mes de juliol, assegurant que no era més que la porqueria habitual que raja de les clavegueres de Madrid. Però les seves paraules no han apaivagat el furor d'aquesta parròquia, convertint la separació física en una ruptura en tota regla. Paraula del Déu Inda i companyia. 

Pablo Iglesias y Irene Montero GTRES

Pablo Iglesias, Irene Montero y su hija Aitana GTRES

Pablo Iglesias, Irene Montero i la filla Aitana / GTRES

Jordi Baste RAC1

Jordi Basté fitxa al 'mercatto' per a 'El Món a RAC1' / @rac1

Una cosa està clara: mitja Espanya no sabria què fer sense Iglesias. Basté ho sap, i li traurà tot el suc possible.