La gran família del Barça femení també inclou homes. Per exemple, el seu entrenador, el gallec Jonatan Giráldez. Un home treballador, discret, ple de talent, empàtic. L'èxit de l'equip i del club també és seu, i s'ha de reconèixer com cal. No el trobaran ocupant els titulars de portada, tampoc veuran lones gegants amb la seva cara per la ciutat de Barcelona. Però té el respecte de la plantilla, de l'entitat, de l'afició i de tothom que entengui i gaudeixi d'aquest esport. Precisament per això, per poder saber més seobre ell, va ser el convidat de l'últim capítol d'Al Cotxe!' de TV3, el programa d'entrevistes sobre rodes d'Eloi Vila. No va decebre pas. 

En Jonatan va agafar les regnes de l'equip el 2021, després de la renúncia de Lluís Cortés. Tenia una difícil papereta per davant: mantenir l'excel·lència. Venia d'un triplet històric, Lliga, Copa i Champions. No ha deixat de sumar títols, deixant-se només dos pel camí: la Champions 2022, amb la desfeta contra l'Olympique de Lió a la final, i la Copa 2023, eliminats per decisió administrativa per alineació indeguda. La resta, una piconadora. I tot el que, tant de bo, ha d'arribar. El que també ha aconseguit el tècnic és que el vestidor sigui una pinya i l'alegria predomini a la Ciutat Esportiva. El seu tarannà, capacitat d'esforç i naturalitat, sense cap mena de dubtes, ajuden a assolir tota mena de metes. 

Giráldez va repassar amb l'Eloi la que segurament ha estat la setmana més frenètica, important i feliç de la seva curta vida. Només té 31 anys, no ho oblidin. És pare d'una criatura de nom preciós, en Cíes, un homenatge a l'espectacular arxipèlag ubicat a la ria de Vigo, ciutat de la qual n'és originari. El petit té prop de 6 mesos: va arribar al món durant un pic de feina futbolístic, la final de la Champions a Eindhoven. 8 dies abans de la cita, concretament. Al límit. El nadó va ser a l'estadi holandès en braços de la seva mare, l'Olaia, que no es va perdre el duel des de la graderia. Va ser un talismà: les blaugranes es van coronar per segona vegada com les millors d'Europa, remuntant un partit èpic contra el Wolfsburg. Perdien per 2-0 al descans, dificilíssim. Giraldez, un cop acabat el partit, va córrer al sector d'aficionats blaugranes per abraçar-los. La fotografia d'aquell dia presideix l'entrada de casa seva. El millor record possible.

Jonatan Giraldez Olaia Cíes TV3
Jonatan Giraldez, la seva parella Olaia i en Cíes a la graderia de la final de la Champions / TV3
Eloi Vila Jonatan Giraldez TV3
Jonatan Giráldez i Eloi Vila / TV3

En Jonatan encara s'emociona: “La meva parella sortia de comptes dilluns, la mateixa setmana del partit. Però va néixer divendres, tres dies abans. Aquell dia amb el Cíes és un moment únic. Vila posava sobre la taula un detall curiós i emotiu: té un avi pintor a qui va demanar immortalitzar aquell moment. “Sí, ho he demanat! Com ho saps?” Desitgem de tot cor veure el resultat pictòric. Cíes Giráldez, el nen que va venir al món amb un pa sota el braç... i una Champions League. Mite. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!