Aitana Bonmatí és absolutament meravellosa. Com a futbolista i com a persona. Quan es vesteix amb la samarreta del Barça enamora els culers. La millor jugadora del planeta, recent i flamant Pilota d'Or, és una jugador absolutament fascinant. I dissabte, a l'estadi Johan Cruyff, va tornar a donar un recital. I no podria haver trobat millor rival: un Clàssic i el Reial Madrid, que se'n va anar calentet a casa. Tova descomunal, 5 a 0, repassada brutal de les jugadores de Giráldez amb les madridistes empaitant ombres. Una maneta com bé va resumir Gerard Piqué en un tuit que va generar un allau de reaccions.

De fet, la mateixa Aitana va ser qui va inaugurar el marcador amb un gol marca de la casa, amb la seva cama esquerra, pilota ajustada al pal, i l'inici de la tova al Madrid. Un golàs que va tenir el seu punt culminant en la celebració posterior. La jugadora de Sant Pere de Ribes, exultant d'alegria, somriure d'orella a orella, va començar a córrer i sense perdre el somriure va agafar-se els dos braços pels colzes, ajuntant-los. Una celebració, un gest, que va recordar una que va fer fa poc una companya seva de vestidor, la nigeriana Asisat Oshoala, en el partit de Champions contra el Benfica:

aitana gest braços
Aitana Bonmatí / Efe

"Aquí hay una historia", diu aquest usuari. I tant que n'hi ha. I una història emocionant i commovedora, que demostra que Bonmatí no és només la millor jugadora del món, sinó també una persona que té les idees clares, que té empatia i que sempre que pot ajuda les persones del seu voltant. Aquesta dedicatòria especial n'és un exemple. I és que el gest amb els braços així fa referència a la Fundació Barça Genuine, l'equip blaugrana format per persones amb discapacitat intel·lectual, un equip que ha començat aquest cap de setmana la temporada a LaLliga Genuine. L'Aitana no és la primera vegada que dona el seu suport o participa en diversos projectes solidaris, mostrant una sensibilitat especial amb les persones amb síndrome de Down. De fet, tal i com recorda RAC1, fa uns mesos va ser anomenada ambaixadora de la Fundació Barça: "Vincular-me als Genuine em fa molt feliç. L'esport és el millor canalitzador per aportar el nostre granet de sorra a la societat, en la lluita per la igualtat".

Aitana Bonmatí, una vegada més, meravellosa. Damunt la gespa i fora d'ella.