El grup català Planeta (el d'Atresmedia) té diversos periodistes en nòmina. N'hi ha que fan el ridícul, com Paco Marhuenda, o que tenen un biaix molt dretanós, com Vicente Vallés. Algun altre juga a semblar ecuànime però se li veu el llautó. És Carlos Alsina, que fa el matinal de la ràdio de Planeta, Onda Cero. Vol ser com Carlos Herrera un punt menys caspós. Aquest dijous s'ha fet el milhomes contra un diputat basc, Jon Iñarritu, que defensa els artistes que, com Pablo Hasel, pateixen una justícia espanyola ultra.

91440140 214508896433235 562502249209742052 n(1)

Carlos Alsina, Onda Cero

La topada va anar així, a distància:

-Jon Iñarritu a Carmen Calvo al Congreso: "Tienen ustedes el récord de artistas detenidos y perseguidos del mundo"

-Carlos Alsina a Onda Cero: "Iñárritu demostró que conoce muy pocos países.Y qué hacemos con Cuba, señor diputado. Y con Corea del Norte, Irán, Arabia Saudí, Siria o Rusia. Le aseguro que ahí existen más artistas perseguidos que aquí. Si quiere hacer un ránking de artistas perseguidos amplíe su horizonte geográfico e ideológico".

Carlos Alsina és un ignorant o un mentider. Si vol fer veure que s'enfronta al diputat basc, que prepari millor les rèpliques. Notícia de La Sexta, del seu mateix grup Atresmedia: "España, el país del mundo con más artistas encarcelados". És un informe de Freemuse, una ONG consultora de l'ONU. Espanya és líder mundial en artistes processats: catorze. Seguida de prop per Irán, Turquia i Rússia.

jon iññaritu EFE

Jon Iñarritu, EFE

Bufetada amb la mà oberta d'Iñarritu a Alsina enviant-li dos captures de dues notícies: la porqueria d'Onda Cero ("Dardo de Alsina a Iñarritu") i la certa, que difon entre molts altres La Sexta. I un missatge de twitter que ensorra Alsina:  "Veo que desconoce lo que ocurre en su país". Alsina, un altre bocamoll. No rectificarà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat