El debat de Mònica Terribas al gener a TV3 ha de prendre nota. TVE va convertir ¿Quién educa a quién?, el programa sobre educació de La 1, en un aquelarre anticatalà amb Anna Grau i un fals testimoni de NNGG del PP. La xarxa ha sortit a defensar l'ús de l'idioma català davant de mentides no contestades a la TV pública espanyola. Hi ha actors catalans, com Daniel Grao, que ataquen el català i altres com Joel Joan surten a trencar-se la cara pel català.

josel joan TV3

Joel Joan a TV3

Joel Joan encara ara s'escolta a dir a Madrid com va poder abandonar la sèrie de Telecinco Periodistas, triomfant, per venir a un racó de món a TV3 a fer Plats bruts. Ara, una de les dues sèries és un mite i l'altre un bunyol semi-oblidat. Joel Joan té un màster en explicar com es poden fer les coses a Catalunya i en català i ser un èxit, si estan ben fetes. Posa el dit en dues nafres dels unionistes. 1) Si troben que Catalunya és Espanya, per què no defensen un idioma espanyol com el català. Resposta: catalanofòbia. Així estan deixant Catalunya: en els ossos:

joel joan al faqs tv3

Joel Joan al FAQS de TV3

2) Si Catalunya no és una nació, per què a molts catalans els anomenen nacionalistes. Resposta: catalanofòbia. Hi ha reflexions que quan les fa un actor tenen més ressò. Per això dol que Daniel Grao digui que a TV3 el van marginar per no saber parlar prou bé català mentre Joel Joan no hauria pogut mai fer una sèrie  a Telecinco si no parlés un perfecte castellà.

teleprograma

Periodistas a Telecinco

Altra cosa és que Periodistas era una sèrie dolenta fins a dir prou. Però a Espanya agradava molt. Amb el separatista Joel Juan.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat