Rubén Gil és una nova estrella del panorama fatxa. El suposat estudiant i espontani va prendre la paraula al polèmic debat de TVE sobre la llengua i la Llei Celaá, assegurant que "en Catalunya, vas a un establecimiento y hablas castellano y no te atienden", entrant per sempre més en el cor i les oracions de l'espanyolisme radical. Una fal·làcia només comparable a una altra mentida, la de la seva pròpia identitat. Gil no "pasaba por allí", si no que era un soldat de la croada intoxicadora 'para mayor gloria de España': él membre de Noves Generacions del PP és de Castelló, viu a Madrid i es fan de Ayuso, Cayetana i Almeida. 

Pepero "Estudiant"persecució castellà TVE

Rubén Gil, estudiant encobert del PP al debat sobre llengua denunciat persecució al castellà a Catalunya / RTVE

Que l'hagin descobert no ha fet minvar la popularitat del personatge. Tot el contrari, és com a un coet. Gil va camí del sol, on acabarà socarrimat per la seva intervenció. Mentir de forma tan descarada i pocavergonya té aquest preu. La pallissa a les xarxes és de categoria i li plouen pals de tot arreu. També de famosos i poc sospitosos de ser bèsties indepes. Ara bé, sí que són catalanes i saben de què en parlen: Itziar Castro i Leticia Dolera. La directora i actriu de 'Vida Perfecta' el ridiculitzava, posant-lo a l'altura del nivell intel·lectual de VOX: "lo de que en Cataluña solo te atienden si hablas catalán debe ser otro error tipográfico". De poc que l'encerta: no és dels ultres d'Abascal, si no dels Cayetanos del PP. Castro li responia deixant les coses ben clares: "Tú has rodado hasta una serie en castellano en Cataluña, y escucha dos temporadas, pero sí, algunos dicen esas mentiras." La feina d'aquests "algunos" és clara: la de paracaigudistes de la manipulació i l'enfrontament perpetu. 

Letícia Dolera Premi Feroz Telemadrid

Leticia Dolera recollint Premi Feroz / Telemadrid

Itziar Castro GTRES

Itziar Castro treu les urpes / GTRES

Les mentides de Gil i els giles topen de forma frontal amb l'autèntica realitat: que comptin a quants establiments de Catalunya t'atenen i t'entenen quan els parles en català. Quan facin números, parlem de qui persegueix a qui.