El presentador del Canal 324 de TV3, Jaume Freixes, és un home molt familiar. Se l'estima i molt. Una característica que és més que evident si repassem les seves publicacions a les xarxes socials, gràcies a les quals hem conegut la dona Mònica, un dels seus fills, en Jaume, o fins i tot que va ser tiet d'una criatura. El de La Segarra no se'n amaga, i nosaltres, tafaners de mena, ho agraïm. La desfilada de persones estimades no acaba aquí, ni molt menys. Ara ha estat el torn de la mare del periodista, a la que no hem conegut directament, però de la que ha compartit un costum curiós i que fa molt de mare: trucar-lo per telèfon a la feina.

Una trucada que, com passa amb les Lleis de Murphy, sovint té lloc en el moment més inoportú: quan estàs de feina fins al capdamunt i te'n falten mans per arribar a tot arreu. En el cas d'en Jaume, és fàcil imaginar-lo envoltat de guions, donapassos, teletips i pantalles infinites, intentant endreçar el batibull de l'actualitat diària. Això per no parlar d'altres dispositius a través dels quals s'informa i es prepara per explicar les notícies als teleespectadors. Atabaladíssim, vaja. Doncs exactament en aquell instant, el telèfon comença a sonar. I un nom surt a la pantalla: "Mama". Què fer?

Jaume Freixes fill Jaume @jaumefreixes

Jaume Freixes amb el seu fill, en Jaume / @jaumefreixes

Freixes, com a bon fill, no ho dubta: despenja l'aparell i atén la seva progenitora. Segur que el que li ha de dir és important. Bé, i si no ho és pas, mereix un respecte i dos minuts, deu o una hora d'atenció. El contingut de la conversa sempre és una incògnita. Ara bé, hi ha determinats èpoques de l'any en les que et pots fer una idea de per on anirà la cosa. Són tradicions arrelades que no es poden deixar passar de llarg. Poden semblar qüestions menors, però podrien desencadenar un cisma familiar que s'ha d'evitar. En aquest cas, a més a més, una resolució incorrecta del diàleg et pot deixar sense cruspir-te unes delícies gastronòmiques més catalanes que el pa amb tomàquet. Parlem, és clar, dels panellets. Si no n'hi ha, oblida't de la castanyada

Jaume Freixes en el control de TV3 @jaumefreixes

Jaume Freixes al control de realització de TV3 / @jaumefreixes

Aquesta és la gran pregunta que la mare d'en Jaume Freixes li ha fet mentre el de TV3 intentava treure endavant el trencaclosques professional de cada dia. "Que la meva mare em truqui en el pitjor moment de feina per preguntar-me quan anirem a buscar els panellets…". El que defineix molt bé el nostre protagonista és l'actitud i el sentiment que li provoca aquesta situació quotidiana: "A mi m'alegra el dia". Tenim el dia del pare, el dia de la mare, i hauríem de començar a pensar en posar una data per celebrar el dia del fill i la filla. Modèlic. Els panellets de 2021 se'ls ha guanyat tots. 

Jaume Freixes, TV3

Jaume Freixes al Canal 324 / TV3

Per coses com aquestes, en Jaume és un home estimat dins i fora de la pantalla, però especialment al seu nucli familiar. Sempre té una bona resposta. Un crac.