L'unionisme prem l'accelerador a Barcelona. Gas a fons per intentar treure de la pista al guanyador de les eleccions municipals, Ernest Maragall. La pressió per a que Ada Colau accepti el complot plantejat per Manuel Valls, Cs i els interessos econòmics i editorials espanyolistes​ és incansable i produeix miracles. Com el de "reconciliar" parelles trencades. Un exemple? La finestra que el programa Todo es mentira l'ha obert a Jaume Collboni, el socialista que somia amb pactes contra natura.

Jaume Collboni @jaumecollboni

@jcollboni

El programa de Risto Mejide pertany al catàleg de produccions de La Fábrica de la Tele, propietat de Óscar Cornejo, el magnat audiovisual que va crear Sálvame, entre d'altres, i amb qui va contraure matrimoni al Consistori barceloní el 2011. La festa va ser d'època, amb 300 convidats al Saló de Cent entre els que hi havia personatges com Belén Esteban o la catalanòfoba Mila Ximénez. L'unió, però, va acabar el 2016, i pel que expliquen, no va ser precisament de forma gaire amistosa.

La fi de la relació va crear un abisme entre tots dos. Però el temps i els interessos particulars tot ho sanen. Al menys aquesta és la impressió que molts hem tingut en veure el socialista xerrant amistosament amb Mejide, i justificant la conxorxa per deixar Barcelona sense batlle independentista: "Yo estoy por un pacto de izquierdas pro-Barcelona. Manuel Valls pone sus votos para facilitar la investidura, nada más". És clar, Jaume. Nada más, y nada menos. Els innocents vots de Manuel Valls són una anècdota per al cap del grup municipal del PSC. El fi justifica els mitjans: "No quiero una ciudad al servicio del Procés". La repassada a Collboni ha estat unànime.

Sí, ja vam veure a Jaume Collboni al debat que Risto va organitzar durant la campanya de les municipals. Hagués estat molt lleig i molt evident deixar fora a l'exmarit per qüestions personals, encara més tractant-se d'unes eleccions. Però d'aquí a repetir amb tanta urgència hi ha una distància que, sobtadament, s'ha escurçat a la mínima expressió. Sempre estarem a favor de que les parelles arreglin els seus problemes de forma civilitzada, faltaria més. Un altra cosa és que només sigui una treva interessada per fer realitat somnis compartits: Fer fora l'independentisme de Barcelona. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat