Jaime del Burgo ha tornat. El pitjor dels malsons de la Corona ha decidit recuperar protagonisme en la vida pública. És l'home més buscat d'Espanya, l'amant de la reina Letícia que ha reconegut haver mantingut durant dos anys una relació extramatrimonial amb la dona de Felip VI, quan Elionor i Sofia tenien 3 i 5 anys. Aquella vella història d'amor i passió enganyant el cap de l'Estat ha tingut moltes conseqüències: la premsa silenciant-ho, Peñafiel acomiadat, Letícia arraconada, el cap de Casa Reial Jaime Alfonsín fulminat i Jaime del Burgo sospitosament apartat des del 4 de març. El cunyat dels reis amenaçava l'estabilitat de la Corona dia rere dia, a cada tuit, a cada post d'Instagram, revelant tota mena de converses, informació confidencial i secrets del rei que ensorraven la imatge de la Corona. El més greu que Del Burgo va revelar no és que Felip és un banyut sinó que Felip creu que pot fer negocis i enriquir-se com a rei perquè la Constitució no li ho prohibeix expressament. Gravíssim. Amb aquest panorama el 4 de març del Burgo va desaparèixer, va eliminar el seu compte d'Instagram per sempre i va esborrar tots els missatges de twitter però amb un matís: no va eliminar el compte de twitter, la seva única via de comunicació amb 35 mil seguidors fixos més els milions que poden llegir-lo sense ser-ne seguidors. Aquest extrem, que no esborrés el compte de twitter, feia sospitar que podia tornar en qualsevol moment, que l'amant de la reina es reservava un roc a la faixa, l'opció de reaparèixer. I acaba de passar. 24 dies després Del Burgo ha tornat  a twitter amb un tuit, missatge i foto. Els ha penjat a 3/4 d'onze de la nit de dimarts 26 de març des de Londres, on resideix amb la seva dona i la seva filla:

tuit de retorno de Del Burgo
tuit de retorno de Del Burgo
El compte buit de Jaime del Burgo, twitter
El compte fins ara buit de Jaime del Burgo, twitter
Nueva cuenta de twitter Del Burgo
Nueva cuenta de twitter Del Burgo

Del Burgo juga amb Letícia, reinicia la seva relació "epistolar" amb la reina començant pel començament: posant-se un avatar, la foto de perfil de twitter. Es limita a escriure Nueva foto de perfil i allà on hi havia un forat negre, la seva foto esborrada, hi penja una imatge nova, amb un Jaime del Burgo somrient, amb les ulleres de miop al damunt de la calba, els pocs cabells laterals deixats llargs i la camisa mig descordada. Una foto on apareix molt més rejovenit que les últimes que havia penjat a Instagram. Té tot l'aspecte de ser una foto antiga d'aquest empresari navarrés de 54 anys que ha patit infarts pulmonars i a qui alguns atribueixen problemes de salut que explicarien aquestes desaparicions sobtades i reaparicions sorpresa. El seu retorn implica que Zarzuela només va aconseguir una cosa d'ell: que esborrés tot el que havia dit, i que desaparegués tres setmanes. Del Burgo ha complert la seva part del pacte. Ja no queda res de les seves confessions, tot i que estan detallades una per una a l'hemeroteca d'EN Blau que tot el Planeta pot consultar. Letícia torna a mirar rere les portes.

DL u552846 066
Letícia mira darrere la porta, GTRES

Tot torna a començar, Jaime del Burgo recupera l'activitat  a les xarxes socials i de moment ensenya la poteta: ja té cara nova a twitter, somrient, plena de salut i amb ganes de gresca. Zarzuela no ha destruït Jame del Burgo, només l'ha ensinistrat. L'han deixat mantenir un canal de comunicació entre el seu ego i l'opinió pública mundial amb una novetat important: ara tothom pot comentar el seu twitter. Fins ara prohibia que els tuitaires pengessin comentaris al que deia però ara és un compte obert, tothom pot dir-hi la seva. I naturalment tots els seguidors li reclamen el mateix: que deixi de jugar a l'amagatall i publiqui el llibre que va prometre, titulat Y nada más que la verdad.

Jaime del Burgo puño Ig
Jaime del Burgo puny Ig

Del Burgo no ha mentit sobre la seva vida íntima amb Letícia i Felip, però després de rebre amenaces de mort i molt probablement algun ensurt real ha decidit canviar d'estratègia i tornar a començar. El problema és que és tan imprevisible que a Zarzuela han entrat en pànic. Què penjarà a partir d'ara: fotos del seu gos menjant flam Dhul, com ja va fer, o Letícia en una situació insostenible. Del Burgo juga a la ruleta russa amb una bala apuntant no al seu cap sinó a la Corona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!