Felip VI està acorralat. El rei acaba de fer un moviment a la desesperada per afrontar la pitjor crisi reputacional del seu breu regnat, canviar el cap de la Casa del Rei. Ha substituït Jaime Alfonsín, que duia 30 anys a la Casa, per posar-hi Camilo Villarino, mà dreta de Josep Borrell i de perfil "bipartidista".  El moviment era urgent perquè la Corona està tremolant. Les revelacions que està realitzant Jaime del Burgo, el seu excunyat i amant de la reina Letícia durant 2 anys, no s'estan limitant a escampar draps bruts de llit. Al final l'afer de banyes serà el menor dels problemes de Felip. Del Burgo, en comprovar el canvi de cap de la Casa Reial, divendres a la nit ha començat la segona fase de demolició del regnat de Felip: acusar-lo de coses més greus que ser un banyut. El seu últim tuit és demolidor. Foto d'un quadre de Felip V, el primer Borbó que va regnar fa 300 anys, breu resum de com considera "lladres" a la dinastia Borbó i la bomba que ja no és opinió sinó informació: una conversa íntima entre Felip i Del Burgo que revela el veritable tarannà de Felip, la cara oculta del rei:

Jaime del Burgo defineix la dinastia Borbó, i ell coneix personalment els dos últims, Joan Carles i Felip: "Ellos son la causa de nuestra pobreza. Yo he conocido a los dos últimos. Son locos, incapaces, endogámicos, ladrones, déspotas,, puteros, ninfómanas, cobardes, sanguijuelas, golfos, egoístas, indignos...". I per demostrar que Felip també és així fa pública una de les moltes converses Del Burgo-Felip, no se sap si quan eren només amics, quan eren cunyats o quan Del Burgo es ficava al llit amb Letícia: "Una de mis conversaciones con Felipe hace ya algunos años: Felipe: ¿Y qué crees que debería hacer? Yo: Ser generoso. —¿Generoso? —Sí, que al jefe del Estado puedan elegirlo los españoles. Desproveer a la monarquía de su poder real, el que tú y yo sabemos que existe, ese que no ve la gente. Ya tenéis todo el dinero del mundo, ¿qué más queréis? Cuando le enfrenté a las miserias del padre, me respondió: —¿Sabes? Lo que la Constitución no nos prohíbe expresamente, nos está permitido. Esta es una de las mayores aberraciones que he escuchado en mi vida. Y la practican a pies juntillas".

Felipe mala cara coche GTRES
Felipe mala cara coche GTRES
Felipe, Jaime del Burgo, Leonor y Sofía
Felipe, Jaime del Burgo, Elionor i Sofía, foto arxiu twitter

Del Burgo remata contra la premsa parlant dels 'historiadors a sou' (al s.XXI periodistes a sou) que tapen els delictes i misèries de la família i ensorra Felip advertint que al seu llibre Y nada más que la verdad acabarà amb el seu regnat amb les revelacions que hi farà. Vol provocar que abdiquin Felip i la seva filla, ja no salva ni Elionor: "Si España quiere prosperar, lo primero que debe hacer es desfajarse de esta familia y de sus hábitos corruptos hereditarios". Fora els Borbons, tots, també la princesa, ja que tenen un problema que s'hereta : "Hábitos corruptos hereditarios". Felip ha fet la confessió més bèstia del seu regnat: a Joan Carles la Constitució no li impedeix fer negocis aprofitant-se del seu càrrec, cosa que va fer, a banda de robar a Hisenda i no declarar les comissions que està demostrat que cobrava. Felip creu que si la Constitució no li prohibia fer negocis, que no ho prohibeix enlloc a cap article, ho podia fer. Per tant, Felip també ho pot fer i lucrar-se il·lícitament del seu càrrec. És el més demolidor que mai s'ha publicat de Felip. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!