Jaime del Burgo ha desaparegut. O l'han fet desaparèixer. S'ha desintegrat, evaporat o suïcidat a xarxes en un moment molt delicat. Aquest dilluns 4 de març l'examant de la reina Letícia, la persona que ha sacsejat els fonaments de la Casa Reial com no havia succeït en els 10 anys de regnat de Felip, havia penjat un últim tuit amenaçador.  S'adreçava exclusivament a dos comptes de twitter oficials: el de Casa Reial i el del president del Govern. Del Burgo mantenia bloquejades les respostes a twitter, ningú no podia escriure-li ni interpel·lar-lo, però va donar un termini de 48 hores a dues institucions oficials, Zarzuela i Moncloa, per enviar-li qualsevol pregunta o retret. El termini acabava aquesta nit de dimarts a dimecres. Doncs l'ultimàtum a Felip i Letícia mai arribarà a complir-se perquè Del Burgo s'ha fet fonedís, ja no existeix ni a twitter ni a Instagram. Fulminat. És el preu de posar un ultimàtum, un compte enrere, un rellotge a Zarzuela i Moncloa, és a dir, al CNI, a l'Exèrcit i a la Policia. Pretenia humiliar-los i qui ha quedat humiliat és ell. Esborrat del mapa. Adeu Del Burgo. Cancel·lat totalment el compte d'Instagram i esborrat tot el contingut del compte de twitter. No queda ni una sola foto ni un sol missatge de Jaime del Burgo. Amb un matís, el compte de twitter segueix però sense nom, només una lletra jota, i sense foto, amb una imatge en negre. Del Burgo ha anat a negres. Fa por:

El compte buit de Jaime del Burgo, twitter
El compte buit de Jaime del Burgo, twitter

Aquest twitter sembla la marca d'un cadàver, com aquelles siluetes que la policia dibuixa a terra amb la forma que ha quedat escampat el cos d'una persona assassinada. Sense rastre. És evident que no es tracta de la mort física de l'excunyat de Felip. És el fill d'un poderós expolític del PP i membre d'una família navarresa multimilionària. Però s'assembla molt a la seva mort civil. Camilo Villarino, nou cap de Casa Reial, ha acabat amb els tres jaimes que van ensorrar Felip: el seu predecessor, Jaime Alfonsín, incapaç de gestionar la crisi, el periodista Jaime Peñafiel, acomiadat i que mai més ha parlat de Del Burgo i ara el tercer Jaime, Del Burgo volatilitzat. Tres cadàvers i que no sembli que estan morts. Una feina molt professional.

Camilo Villarino GTRES
Camilo Villarino, el nou braç executor de Felip, GTRES

El que li ha passat a Del Burgo ara recorda el que li van fer a David Rocasolano, el cosí de la reina que va escriure un llibre brutal, Adiós princesa, on revelava draps bruts i esquelets a l'armari de Letícia i els Borbons, especialment aspectes delicats com l'avortament de Letícia, els intents de Felip d'esborrar proves o la responsabilitat de Letícia en el suïcidi d'Erika, la seva germana petita. David Rocasolano va desaparèixer després d'una sospitosa condemna penal a presó i inhabilitació per un cas molt rar i menor de quan exercia d'advocat. No se n'ha sabut mai més res, ni entrevistes, ni xarxes socials. EN Blau ha intentat durant anys posar-se en contacte amb el cosí de Letícia a través de familiars i no ha estat possible. Tots callen. S'ha volatilitzat. Del Burgo segueix el mateix camí i per més ridícul, abans de culminar el termini de 48 hores que ell mateix de manera pública i fatxenda havia deixat escrit. Aquest és el rastre del seu últim tuit:

Últim tuit de Jaime del Burgo, foto EN Blau
Últim tuit de Jaime del Burgo, foto EN Blau
Jaime del Burgo puño Ig
Jaime del Burgo foto del seu desaparegut Instagram

La gran pregunta és què ha passat. Hi ha 4 opcions: ho ha esborrat tot Del Burgo per voluntat pròpia, l'han obligat a esborrar-ho, és obra de hackers del CNI o de pressions de Zarzuela a Elon Musk i a Mark Zuckerberg, amos de twitter i d'Instagram. La resposta més evident és la segona: ho ha esborrat ell però obligat per Zarzuela i Moncloa. La prova és que no ha cancel·lat el seu compte de twitter, només ha esborrat el contingut, fins i tot la foto o la descripció del perfil. Només conserva la ubicació, Londres, on resideix i el nom @jaimedelburgo. No ha cancel·lat el compte perquè perdria els 35 mil seguidors que ha acumulat i són el seu únic patrimoni en tot l'afer Letícia. Sense ells no sap a qui adreçar-se quan anuncia un llibre, una amenaça o un insult. Tot sembla indicar que el famós llibre que havia d'autopublicar-se sobre Letícia mai no veurà la llum. L'han "convençut" que millor que no el publiqui.

Letizia Jaime del Burgo TV3
Letizia i Jaime del Burgo, amants el 2011, TV3

Sense xarxes socials Del Burgo no té res. Tota la premsa l'ha silenciat i ell ha insultat els pocs que explicaven l'adulteri de Letícia, que segueix sent una veritat que coneix tota Espanya. Aquest escàndol no el podran tapar mai. L'amant de la reina s'ha aïllat fins a creure que amenaçar Moncloa i Zarzuela amb un compte enrere li sortiria bé. Posar un ultimàtum de 48 hores i desaparèixer quan han passat les primeres 24 hores és fer molt el ridícul. El que han assassinat és el seu ego. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!