"Gana 5 veces más que ella". Aquestes són paraules de l'entorn de Mario Vargas Llosa sobre la seva ex Isabel Preysler, obrint un nou front en la guerra post-separació de la socialité filipina i l'escriptor peruà. L'intercanvi de mastegots ha estat constant des que van decidir acabar amb el seu romanç "de pichula" de 8 anys, i ara ens trobem en el moment de parlar de diners. Un tema delicat per a la mare de Tamara Falcó, fonamental per mantenir el seu nivell de vida de luxe des de fa moltes dècades. Sempre ha estat al costat de rics i poderosos, explotant les seves circumstàncies al límit. Acords de divorci, manutenció, herències i, evidentment, la seva activitat pròpia com a imatge de marca i empresària. Moltes vies per facturar i amassar una fortuna. 

A Vargas Llosa li va molestar molt l'andanada de la Preysler a la seva revista de capçalera, explicant que vivia com un reietó sense aportar ni un cèntim a l'economia domèstica. Que si majordoms, que si el vestien cada matí, que si cuiners al seu servei a totes hores, perruqueria, manicura, cremes i xampús especials per mantenir el seu tupè lluent i vigorós. Ferit en el seu orgull, amenaçava a través de tercers amb destapar les vergonyes pecuniàries de la seva ex. Ho feia en un moment delicat, la difunta Laura Boyer la va esbudellar descrivint-la com una persona avariciosa i capaç de qualsevol cosa per una bona suma de calers. La Isabel, des de l'advertiment rotllo El Padrí sembla haver baixat de revolucions. O ha funcionat l'estratègia o està molt deprimida, sent que el món s'ha posat en contra seva. "Como Juan Carlos", diuen algunes fonts properes.

Isabel Preysler y Mario Vargas Llosa discusión Europa Press
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa / Europa Press

Les xifres escandaloses que la Preysler porta facturant des de fa 4 dècades

Jaime Peñafiel repassa la trajectòria empresarial de la Preysler des de temps immemorials. La coneix bé, era molt amic de Julio Iglesias i també ha fet més d'un favor a la filipina, com entregar-li una cinta en la que s'exposava que posava les banyes al cantant amb el Marqués de Grinón, pare de la Tamara. El veterà cronista parla de xifres escandaloses que ens remunten a l'any 1986, quan es va convertir en imatge de Porcelanosa: "40 millones de pesetas, 19 más de entrevistas y el millón que le pasaba Julio por la educación de sus hijos". Si volen saber quant és això al canvi actual, multipliquin per 3. És a dir, un milió d'euros per aquests conceptes. Han passat 40 anys i ha continuat fent caixa amb bombons, joies, inauguracions, exclusives... Molta pasta. I fins i tot així, Vargas Llosa la quintuplica.  

Isabel Preysler saliendo d euna tienda GTRES
Isabel Preysler / GTRES

Un dels negocis de la filipina és una ruïna amb ferum a estafa: una línia de cosmètics

Peñafiel fa un petit apunt molt sucós per tancar la seva col·laboració a Pronto: els negocis que no li van sortir bé. Ruïnosos, vaja. Com la línia de cosmètics que va llançar el 2015, 'My Cream by Isabel Preysler'. Un nom pijo per a cremes i sèrums molt sospitosos. Tant que costa trobar-les fora del web oficial, ningú vol vendre-les. Per què? Per ferum a estafa. Els 50€ del preu mitjà es converteixen en astronòmics, ja que segons experts no es tracta més que de potingues hidratants amb molt de perfum i protecció solar. I ciao. No fa miracles. I "ella no las utilizaría jamás. Es mediocre".  El periodista català Nando Escribano va fe les seves investigacions, amb resultats contundents :"En muchas tiendas está fuera de circulación, mientras que en otras, con los precios súper rebajados, hasta en un 70%. ¿Los motivos? Nadie sabe muy bien para qué sirven. Las etiquetas no son claras con respecto a su contenido".

Cosméticos Isabel Preysler WEB
Els cosmètics d'Isabel Preysler, ruïna i sospites d'estafa / web
Isabel Preysler y Tamara Falcó GTRES
Isabel Preysler i Tamara Falcó / GTRES

Al final la Preysler tindrà raó: se li està quedant una cara d'emèrit que no vegis. El castell de fades s'ensorra.