Más madera. I mai millor dit, perquè Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa han acabat 8 anys de relació a pals. D'acord, pals de banús treballats pels millors fusters de l'alta societat, però que fan el mateix mal que un garrot de pi vulgar i corrent. Quan et toca el cap, el trau no te'l treu ningú. I així tenim els dos veterans examants aquests dies, plens de ferides i cicatrius sagnants. Tots dos estan fent servir la mateixa estratègia, la de dir que no parlaran però deixar el terreny ple de mines. Ara, a més a més, comencen a arribar reforços. Isabel ha fitxat Julio Iglesias, el seu exmarit més famós: el cantant ha sortit a defensar-la increpant Vargas Llosa en un duel testosterònic surrealista. Doncs bé, toca el contraatac del Nobel. També amb persona interposada. Persones, millor dit. 

En Mario és un gran escriptor, però no sabíem que dominava la literatura mafiosa com un altre Mario: en aquest cas Puzo, el pare de 'El Padrí'. El que ha deixat anar podria qualificar-se com un cap de cavall entre els llençols de seda de la socialité o com allò de "et faré una oferta que no podràs rebutjar". Una amenaça en tota regla: si la filipina no calla i els deixa en pau, la gent començarà a parlar. La seva gent. I ella faria bé a considerar l'advertiment, li poden llançar tota la brossa a la porta de Villameona. Ja saben que la brutícia en aquella mansió provoca al·lèrgia, com les olors corporals: poden ser els pets de l'escriptor o l'aroma a humanitat d'un vagó de metro a primera hora del matí, com a Tamara Falcó. Amb un matís, aquesta porqueria és de qualitat suprema. El taló d'Aquil·les de la Preysler, de fet.

Isabel Preysler y Mario Vargas Llosa discusión Europa Press
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa discutint / Europa Press

Mario Vargas Llosa reacciona i amenaça la seva ex des del Perú

Vargas Llosa ha tornat a Perú amb la seva exdona, fills, néts i tot allò que representava la seva vida abans de sentir coses "de pichula" el 2014, quan va deixar Patricia Llosa amb un pam de nassos. Allà ha recuperat certa pau i un despatx amb vistes de fantasia, que fa de base d'operacions de les hostilitats transoceàniques. Si la Preysler aixeca el telèfon i truca la revista '¡Hola!' per esbombar els seus atacs, en Mario fa el mateix però marcant el número d'un periodista de la seva corda: Federico Jiménez Losantos. Entre ultres s'entenen, i el de Terol ha exercit de missatger amb molt de gust. "Hay una historia de Isabel Preysler que no ha salido porque Mario Vargas Llosa no ha querido. Que no sigan".

Losantos Es Radio
Federico Jiménez Losantos / Es Radio
Mario Vargas Llosa y Patricia Llosa coche GTRES
Mario Vargas Llosa i Patricia Llosa al Perú / GTRES

La Preysler contra les cordes, el peruà vol obrir el meló dels diners: "Gana 5 veces más que ella"

La reina de cors està passant un moment de gran angoixa pels diferents fronts oberts que li roben la son. De fet, llegim a Informalia que comença a comparar-se de forma victimista amb un altre rei caigut en desgràcia, Joan Carles de Borbó:  "De protegerle y no publicar nada que pudiera perjudicarle o manchar su imagen, se pasó a sacar todos sus trapos sucios. Por ello está rara, tensa, preocupada". Com a l'emèrit, el que més la inquieten són els embolics amorosos i la pasta, el parné, el money. La difunta Laura Boyer així ho ha deixat com a testimoni pòstum, per exemple. Llosa coneix aquesta feblesa i tira amb bala en boca del locutor: "No ha salido la historia económica, que es la que te mata. Y no ha salido porque Mario no ha querido y ella lo sabe". Obrir aquest meló pot acabar amb ella. És la revenja per acusar-lo de no contribuir a l'economia de parella i de viure com un reietó, amb majordoms, cuiners, perruquers, manicura setmanal i tota mena de luxes... de franc. Doncs no. L'escriptor marca paquet: "Dijeron que vivió como un rajá a costa de ella, cuando tiene mucho más dinero y gana más dinero que Isabel, en un año gana más que ella en cinco".

Isabel Preysler mueca GTRES
Isabel Preysler / GTRES

Guerra de rics. Quanta classe. Quin espectacle.