S'ha de reconèixer: fer el Preguntes Freqüents de TV3 no ha de ser gens fàcil. La capacitat del programa per fer bullir les xarxes socials és digna d'estudi. Si no és per la presència habitual de personatges anticatalans o antiindependentistes, sempre a punt per insultar (com a mínim) al 52% dels electors de Catalunya, ho és per d'altres qüestions que podrien passar desapercebudes. Per exemple, la invitació a la Ministra d'Igualtat, Irene Montero, que participarà a FAQS en una data força representativa: dilluns es celebra el 8-M, i les restriccions a les manifestacions feministes ocupen bona part del debat de la setmana. Però és clar: convidar Montero és un imant per a les crítiques. Algunes de justificades, d'altres força més inversemblants. Alguns han trobat que, només amb l'anunci de la seva visita a Sant Joan Despí, ja n'hi havia prou.

israel garcia juez TV3

Israel García Juez / TV3

Irene Montero Senat Efe

Irene Montero al Senat / EFE

Montero i Cristina Puig, la presentadora de l'espai, protagonitzen un vídeo per fer bullir l'olla de l'entrevista. Una escena quotidiana a qualsevol entorn laboral: dues persones fent un cafè a la màquina. Inofensiu? Bé, segons els internautes no: això de que la de Podem demani Puig que li serveixi un cafè ha estat considerat una ofensa i una mostra de servitud. "No te pones un café tú sola ni en los anuncios, Marquesa", li han dit. Però el que realment ha enervat els seus haters ha estat que piulés en català. Això sí que és insuportable, segons la parròquia fatxa. El missatge és blanc com a una mala cosa, però està escrit en la llengua dels "bàrbars", ja se sap. A la hoguera con ella. Llegir segons quines coses provoca estupor i llàstima, especialment quan comproves que la majoria són tuitaires irrellevants però VOXers (i similars) de manual: "analfabeta, basura de TV3", etcètera.

Cris Puig hace un café a Irene Montero FAQS TV3

Cristina Puig serveix un cafè a Irene Montero / FAQS TV3

Agradarà més o menys, però que el FAQS fa una feina encomiable d'alliberament d'estrès, això no ho podem negar. Un sac de boxa televisiu.