El cas Mainat té una derivada extrajudicial: la mediàtica. L'Audiència de Barcelona jutjarà d'aquí uns mesos la seva dona Angela Dobrowolsky per intent d'assassinat. Mentre el cas s'instrueix, molts mitjans assenyalen la víctima: un dels millors productors de la història de la TV a Espanya i destacat independentista molt proper a ERC. Alguns mitjans de Madrid el posen a la diana. Glòria Serra i el seu programa de La Sexta li van ocultar que l'entrevista que els concedia seria muntada com un cara a cara amb la persona que el va voler matar.

mainat casa canet la sexta

angela dobrowolsky la sexta

Mainat a Canet i Angela a un hotel, La Sexta

No són dues versions: hi ha una víctima, Mainat, i una imputada d'assassinat en temptativa, Angela. Després de La Sexta criticant a Mainat per reaccionar a les males arts de la cadena, ara és el diari El País: "Tras contar sus cuitas en ese programa, Mainat se ha sentido manipulado y vejado. El creador de Crónicas marcianas, donde el joven Cárdenas hostigaba a discapacitados para hacer unas risas, y de OT, donde la trama principal era la humillación gratuita y gritona a una chavalería ingenua que creía en la meritocracia como si fueran los Reyes Magos. El creador de estas cosas se siente maltratado y manipulado por un programa que tiene el mismo sentido del espectáculo que le ha hecho rico a él".

mainat al jutjats GTRES

MAINAT  A UN ACTE D'erc acn

Mainat als jutjats i a un acte d'ERC, GTRES / ACN

El periodista d'El País escriu "Quien siembra vientos recoge tempestades. No voy a entrar en su culebrón policíaco". No és ficció. És un sumari judicial amb dos menors que potser acabaran veient la seva mare a través d'un vidre a la presó de dones de Wad Ras per voler matar el seu pare. Però el diari madrileny pensa en Risto Mejide de jurat d'OT, Javier Cárdenas, Pozí i La Pantoja de Puerto Rico per haver cobrat tots de Mainat. I sí, va donar suport a ERC.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat