La fama de Miquel Iceta i el PSC traspassa fronteres. I no, no parlem de Madrid, on l'esperaven com a president del Senat, malgrat que finalment no va sortir de l'Eixample de Barcelona més que per fer la compra, suposadament saltant-se el confinament ordenat pels seus col·legues del carrer de Ferraz. A la capital de l'estat el seu espanyolisme militant té crèdit, adeptes i 'palmeros'. La campanya contra Oriol Mitjà o la seva adhesió als postulats antiindepes de Cercas el fan guanyar punts a dojo. El primer secretari dels socialistes de Catalunya, però, va sense frens. I la seva dèria de destacar piulades que l'agraden torna a provocar vergonya absoluta: sembla tractar les morts com a una competició, feliç quan d'altres països superen Espanya en nombre de morts pel coronavirus. Ho acaba de fer amb França, sense immutar-se.

Miquel Iceta EFE

Miquel Iceta EFE

A Catalunya i a d'altres nacions sense estat, com a Euskadi, la percepció és ben oposada. Provoca rebuig, tristesa i indignació. I torna a caure en la mateixa pedra: fa allò que el PSC sempre diu rebutjar, el nacionalisme. Doncs bé, no hi ha res més nacionalista (espanyol, que n'existeix, oi i tant) que remarcar aquest tuit. I no, no és gens innocent. El seu currículum l'avala. Per això el presentador basc i columnista d'El Nacional.cat, Xabier Lapitz, diu prou i l'ensorra: "¡Qué manía de ver todo con el cerebro de #manoloeldelbombo!". El símil és molt encertat, tot i que en Manolo no té cap culpa. Ni tan sols ell haurà ofès d'aquesta manera un país o un rival. Ell és molt més esportiu.

Xabier Lapitz EITB

Xabier Lapitz EITB

Millo Iceta Montserrat Albiol manifestacio 29 octubre 2017 EFE

Iceta mani unionista EFE

Iceta i el PSC s'estan inflant a marcar gols. Tots en la seva porteria.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat