A TV3 només es parla de dues coses avui dia. De l'adeu del Joel Díaz de 'Zona Franca' i els seus possibles relleus i de la Rosa Maria Melero. Ella és la mare de la presentadora més cobejada de la televisió pública de Catalunya, l'Helena Garcia Melero. La conductora del 'Tot Es Mou' va ser obra ahir d'una amable trampa de les seves col·laboradores culinàries, que van fer que Rosa Mª tornés a entrar en directe via telèfon mòbil per a preguntar sobre l'arrebossat de les croquetes. La Melero segur que es va teletransportar a l'1 de febrer del 2013, quan va passar el mateix a 'Els Matins'.

Ara, hem tirat no 10, sinó 31 anys enrere i hem recuperat unes imatges de la Melero quan era molt joveneta, tot i que físicament només ho semblava una mica més que ara, perquè porta molt i molt bé els seus 54 anys. En aquestes imatges es veu a la presentadora de TV3 atenent a la televisió de Cardedeu. Tenia amb prou feines 24 anys i lluïa espaterrant, amb una cabellera llisa i unes metxes californianes. El millor complement, les seves arracades, maquíssimes. En els frames que veiem, s'hi assembla molt a com és ara: els ulls, la forma d'expressar-se, la seva veu i també la seva manera de vestir. Estem convençuts de que la Melero beu de la font de l'eterna joventut. Impressionant.

Els ulls de la Melero a la tele de Cardedeu
Els ulls de la Melero a la tele de Cardedeu
Entrevista TV Cardedeu a Melero
Entrevista TV Cardedeu a Melero

On va estudiar Melero?

Garcia Melero és una d'aquelles persones que en la seva època adolescent estudiava i treballava. Poques persones han aconseguit estudiar el que volien i treballar del que volien amb tan sols 24 anys, pero encara menys fer les dues coses a la vegada. L'Helena fou una d'elles. I és que quan va entrar al Telenotícies de TV3 l'any dels JJOO, encara estudiava Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. No va ser fins l'any 1994, dos més tard de la seva estrena a TV3, que la filla de la Rosa Maria es va graduar a la universitat. Prèviament, però, ja s'havia tret una carrera, la de filosofia l'any 1990. Una crack.

El somriure de la Melero a la TV de Cardedeu
El somriure de la Melero a la TV de Cardedeu

Les ràdios per les que ha treballat Melero

Un bon comunicador és aquell que domina els quatre àmbits de les ciències de la comunicació. Hi ha gent que associa només comunicació a televisió i s'equivoca molt. Es pot ser un gran comunicador a la tele, però un pèssim comunicador a la ràdio, i a l'inrevés. El comunicador complet és aquell que és bo en tele, bo en ràdio, bo en premsa escrita i bo en comunicació corporativa. La Melero és una d'elles: escriu bé, presenta superlativament a la tele i domina la ràdio. I és que ella va presentar un programa anomenat 'Taula Reservada' a Ràdio Estel (entre els anys 1996 i 1999) i, posteriorment, a Ràdio Barcelona de la Cadena SER, entre els anys 1999 i el 2004. Ah sí, i a tot això, cal dir que Melero també fou professora d'universitat. És una magnífica professional: tenim una gran sort de poder gaudir-la cada dia a la tele els catalans i les catalanes.